Hjem Nyheter Durek Verrett i nytt intervju: forsvarer rensing av kvinnens underliv

Durek Verrett i nytt intervju: forsvarer rensing av kvinnens underliv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Märtha Louises kjæreste Durek Verrett, har en rekke ganger vært i vinden etter kontroversielle uttalelser. I et nytt intervju med TV 2 forklarer han bakgrunnen for flere av utsagnene.

I løpet av de tre årene Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har vært et par, har det til tider stormet rundt prinsessens kjæreste.

Tidligere i sommer ble det furore da Durek solgte medaljonger, såkalte «Spirit Optimizers», som skal beskytte mot korona på nettsidene sine.

Medaljong-nyheten kom ikke lenge etter at det hadde blitt kjent at Durek Verrett pådro seg korona under sitt siste norgesbesøk, i forbindelse med myndighetsfeiringen til prinsesse Ingrid Alexandra. Men han ønsket ikke å ta imot behandling på sykehuset.

– Det er første gang jeg har hatt corona. Jeg har tidligere vært rundt personer som har hatt det, snakket med personer som har hatt det, men aldri blitt smittet, fortalte han i et Instagram-innlegg til følgerne sine.

Han fortalte videre at han ble bedt om å oppsøke lege, men skal ha nektet å motta behandling på sykehuset.

– Legene sa jeg måtte ta alle disse «kjemikaliene», de ville jeg skulle bruke en pustemaskin, og alt sånt. Jeg sa «nei!», fordi åndene sa jeg «hadde det jeg trengte for å komme meg gjennom dette», opplyste han.

Nylig uttalte kong Harald seg for første gang om stormene rundt sin kommende svigersønn.

– Vi kommer til å snakke med ham, sa kong Harald til NRK.

– Det er kulturkollisjonen vi merker nå, la han til.

Rense vagina

Medaljongen var tema for diskusjon under det siste intervjuet med TV 2. Durek selv hevder også at reaksjonene kommer fordi det er kulturkollisjon mellom han og nordmenn.

Tidligere har Durek uttalt at kvinner som har for mange sexpartnere får visse avtrykk på innsiden av vagina, og at dette må renses ut. Også dette ba TV2`s journalist Durek om om forklare betydningen bak.

– Det kan aldri holdes noen form for samtale før vi i det minste anerkjenner at vi kommer fra to ulike spektre. To ulike kulturer som tenker på to ulike måter, sier Verrett til TV 2.

Videre forklarte han at uttalelsene om rensing av vagina for kvinner som har hatt mange partnere ikke er kontroversielt i hans kultur.

– I min kultur er det ikke en medisinsk ting. Jeg snakket om kvinnekultur i Amerika, og der er det kjent at når kvinner har en sexpartner så er det et energisk avtrykk som sitter igjen hos dem, i deres kjønnsorgan, sier Verrett.

Tidligere har kjendislege Wasim Zahid gått hardt ut mot disse uttalelsene.

– Det er overhodet ikke noe hold i dette. Vaginaen er utviklet fra naturens side, blant annet for å ha sex. Og hvorfor skulle flere sexpartnere gi mer «avtrykk» enn regelmessig sex med én partner? Bør ikke antall samleier være det avgjørende? Det virker som man er opptatt av å stigmatisere de som har hatt sex med mange, har legen uttalt til Dagbladet.

Wasim forteller til Dagbladet at han i utgangspunktet ikke syntes Dureks uttalelser var noe å bruke krefter på. Men samtidig synes han det er viktig at noen svarer på utsagnet.

«Det er ikke greit å si at kvinner med «for mange» sexpartnere blir merket og trenger rensing. Da sier man indirekte også at disse kvinnene er urene. Det er et middelaldersk kvinnesyn, sier han.

Står i mot pressen

I et nytt innlegg på Instagram beskriver Durek nå intervjuet med TV 2.

– Jeg sto på i mot pressen nok en gang. I livet må vi stå sterke i hvem vi er, uansett hvem vi står overfor, og uansett hvor mektig en persons rolle er som snakker mot oss. Vi må stå for frihet og kjærlighet, og fremfor alt må vi stå for den vi er til tross for folks frykt og kritikk. Vi lever i en verden av forandring. Ting er forskjellig i hver kultur og basert på forskjellige trossystemer. Men vi må alltid stå opp mot stormen av folks mangel på kunnskap og frykt, samtidig som vi integrerer vår tro med andre for å gjøre denne verden mer akseptbasert og mer kjærlig.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com