in

Durek Verrett: – Jeg har alltid ønsket å støtte forloveden min Märtha Louise, og jeg ønsker at hun skal være lykkelig

Prinsesse Märtha Louise legger til at Durek har krav på sin selvråderett og rett til å si hva han mener.

Tirsdag ble det kjent at Prinsesse Märtha Louise frasier seg sine offisielle oppgaver. Prinsessen beholder tittelen, men ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til Kongehuset.

I samråd med Hans Majestet Kongen og den nærmeste familien, har hun derfor bestemt at hun på det nåværende tidspunkt ikke skal utføre offisielle oppgaver for Kongehuset.


– Prinsessen har i dag formidlet til organisasjonene hun er beskytter for at hun frasier seg sine beskytterskap, som legger rammene for hennes offisielle oppgaver. Med dette ønsker Prinsessen å bidra til at skillet mellom hennes næringsvirksomhet og hennes plass i Kongefamilien blir tydeligere, heter det i meldingen.

Beskytterskapsorganisasjonene vil bli tilbudt beskytterskap fra andre medlemmer av kongefamilien.

Nå har prinsessen lagt ut en video på sin offisielle instagramkonto der hun kommenterer beslutningen.

Her sier Märtha Louise at hjertet hennes går ut til de mange organisasjonene hun har representeret i flere tiår, de flotte menneskene hun har møtt og den viktige oppgaven de gjør.

Hun understreker også at beslutningen er noe kongefamilien har kommet frem til i harmonisk samråd, og at det har vært en fin prosess.

Märtha påpeker også:

– Durek har krav på sin selvråderett og rett til å si hva han mener, som alle andre.

– Jeg har alltid ønsket å støtte forloveden min Märtha Louise, og jeg ønsker at hun skal være lykkelig. Hvis livet hennes har blitt vanskelig på grunn av noen av tingene jeg har gjort, så var det aldri min intensjon, sier Durek.

Han legger til at det samme gjelder i forhold til Märthas foreldre, kongen og dronningen.

– Jeg ønsker at de skal lykkes i de viktige rollene de har, sier han videre.

Paret legger også til at de begge tror på skolemedisin, og at de ser alternativ medisin som noe som kan være et godt supplement til skolemedisinen. De gjør det også klart at Durek ikke vil få en tittel når han gifter seg med Märtha Louise, men i likhet med prinsissen vil være sammen med kongefamilien i familiesammenhenger og i tillegg på noen tradisjonelle sportsarrangementer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette bør du IKKE gjøre med CV-en din

martha og kong harald

Kong Harald: – Hun er vår datter og det vil hun fortsette å være. Så hun er prinsesse Märtha Louise