in

Durek Verrett påsto han var en reptil fra verdensrommet – Nå har han slettet innlegget

durek verrett

Tidligere denne uken publiserte Durek Verrett et innlegg på Instagram som skapte voldsomt med reaksjoner. Nå er innlegget fjernet.

Sjamanen startet innlegget med å advare om at innholdet i det han skriver vil skape uenighet.

«Jeg vet. Det kan være du leser dette og er uenig, men fortsett å lese før du dømmer,» skriver Verrett,» før han fortsetter:


«Jeg er en hybrid av romøgle og Andromedia, og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden. Det har blitt fortalt løgner om vår art som jeg ønsker å adressere. Vi er en klynge av vesener, og det betyr at vi har kommet hit for å skape strukturer som hjelper mennesker til frigjøring. Romøgler er her for å røske løs systemet på en betydelig måte. Alt som er låst i strukturer som faktisk begrenser eller hindrer folk fra å se frigjøring ryster vi ved. Vi kommer for å forstyrre frekvenser»

Videre angriper Verrett 5G-nettet som han mener «forstyrrer våre frekvenser.»

«De som trellbinder planeten, om du vil gå inn på et mer udefinert synspunkt, er de grå. De har tatt mennesker bort fra planeten for å lære om vår svakhet, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss. De har lært hvordan å forstyrre våre frekvenser ved å sende bestemte frekvenser, som 5G og alt det som blir puttet inn.»

5G-nettet har vært offer for en rekke konspirasjonsteorier tidligere. Ikke minst blant fornektere av koronaviruset.

Nå er innlegget som fikk over 5700 likeklikk bortevekk fra profilen til sjamanen. Hvorfor han har slettet innlegget er det ikke gitt noen kommentarer om.

Innlegget hvor Durek påsto han var en utenomjordisk reptil. Nå er hele posten fjernet.

Uvitenskapelighet tar liv

En rekke mennesker har reagert på det noe spesielle innlegget til sjamanen. Blant dem samfunnsdebattant og journalist i Aftenposten, Ingeborg Senneset.

I et innlegg på Facebook beskriver hun godt hvorfor slike meninger kan være skadelig, spesielt når de kommer fra en person som har mange følgere og forbindelse til kongehuset.

Hun skriver:

«Det er så inderlig fristende bare å le av. En kjendis som påstår han er et reptil. En selvutnevnt sjaman som mener 5G-nettet forstyrrer «frekvensene» våre.
Er det så farlig da?
Vel. Legg til at disse teoriene kan knyttes til konspirasjonsteorier om korona, til antisemittisme og brenning av mobilmaster, så er det ikke like gøy lenger.
Legg til at sjaman Durek er en maktperson med sin massive følgerskare og mektige venner.
Goop-Gwyneth Paltrow er i hans nære krets og er bare én av mange som fremmer alt fra fjollete produkter til farlige teorier.
Han er assosiert med det norske kongehuset, med den økte rekkevidden og respekten det gir.
Legg til at det langt fra er første gang han fremmer potensielt skadelige budskap med flagrende gevanter.
Som da han hadde teorier om barn og kreft. Eller om koronaviruset. Eller da kvinner plutselig burde rense seg for
tidligere sexpartnere. Og ja, han kunne selvsagt hjelpe.
Det krever ikke store anstrengelsene å se at Durek bruker samme teknikk som utallige alternativbehandlere, kostholdsguruer og selvoppnevnte healere har gjort før ham:
Han skaper eller definerer et «problem» og tilbyr tilfeldigvis en «løsning» for det.
Igjen er det lett å le.
Men vet dere hva?
Ukritisk tenking, konspirasjonsteorier, løgner og kvakksalveri er samfunnssykdommer som konstant koster mennesker tid, penger og mest av alt helse.
Uvitenskapelighet tar liv. Hver eneste dag. Og alle som direkte eller indirekte legitimerer det, bør stilles kritiske spørsmål.
Og ikke minst – det bør avkreves svar ut over det vanlige «verden forstår ikke».
I en tid hvor fake news og alternativ medisin vanner ut virkeligheten, trenger verden motstandskrefter, fakta og informasjon. Ikke apologeter, svada og villedning.»

Det er så inderlig fristende bare å le av. En kjendis som påstår han er et reptil. En selvutnevnt sjaman som mener…

Posted by Ingeborg Senneset on Wednesday, October 6, 2021
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette kan skje med tungen din hvis du drikker for mye energidrikk

78-åringen hadde feiret jul alene i 20 år. Bryter ut i tårer da han plutselig får besøk