Hjem Kjendisnytt Durek Verrett sjokkerer igjen med uttalelser om barn med kreft

Durek Verrett sjokkerer igjen med uttalelser om barn med kreft

Märtha Louises forlovede Durek Verrett har flere ganger havnet i medias søkelys etter kontroversielle uttalelser. Nå reagerer flere på de siste uttalelsene om kreft.

Nylig delte den selverklærte sjamanen Durek Verrett en video hvor han forteller hvordan man skal stoppe det han kaller “selvmordsånder”. Den videoen kom like etter en video hvor han proklamerte at at vesener kan gå inn i barn. Han rådet da foreldrene til å holde barna fast, stirre dem i øynene og si «du har ingen makt her. Du er en svak «enhet», og jeg skal sende deg inn i lyset nå».

I etterkant har Durek gjennom sin manager gått ut og fortalt om alle truslene han mottar, og at de fremover vil bli politianmeldt.

I et nytt intervju med Nettavisen forteller Durek Verrett om hvilket innhold en del av meldingene han mottar har.

– Jeg mottar ukentlig trusler på sosiale medier. Kommentarer som «Gå tilbake til Afrika, ape», «Ingen vil ha en ape i kongefamilien», «Jeg kommer til å skade deg hvis jeg ser deg på gata» er eksempler på hva jeg opplever. Det er ikke snilt. Det er lov å være uenig med meg, men kom med konstruktiv kritikk eller hold det for deg selvsier han gjennom sin manager Simon Valvik.

Tilnærming til kreftpasienter

Nå har Durek igjen kommet med uttalelser som skaper oppstyr. I en nesten tre timer lang podkastepisode av «Juells Ville Verden» med Fredrik Andreas Juell, deler han sine erfaringer med å jobbe med kreftpasienter og anvender sjamanisme som en psykologisk tilnærming.

Verrett forteller at han har stilt spørsmål til kreftpasienter han har jobbet med, spesielt barn: «Hvorfor tror du at du har kreft?» Han bemerker at barna, uavhengig av om de var fra Tyrkia, Italia eller England, alle hadde svar på spørsmålet, mens voksne ofte sto uten svar.

I podkasten kommer det fram at Durek ser på kreft fra et annet perspektiv enn tradisjonell legevitenskap. Han nevner en spesifikk hendelse hvor han ble bedt om å snakke med en liten gutt med hjernekreft. Durek oppfordret gutten til å være ærlig og spørre seg selv hvorfor han trodde han hadde kreft. Gutten svarte da at hans fars sinne og roping hjemme hadde påvirket ham til den grad at «mørket hans har tatt over hjernen min.»

LES OGSÅ: Dette er Durek Verretts ukjente søster – Deler hemmelighet som sjokkerer

Et annet eksempel han trekker frem er et barn som hadde en familie som ikke aksepterte at han var homofil.

– Et annet barn fortalte meg at det følte at familien hans ikke aksepterte seksualiteten hans. Han var homofil, mens faren hans hadde mye imot homofile. Denne aggresjonen følte han på hele tiden, og plutselig en dag våknet han med leukemi, sier Durek.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Shaman Durek og Märtha Louise
Shaman Durek og Märtha Louise. Foto: Privat

Durek forteller i podkasten at foreldre fra ulike steder, inkludert Israel, Tyrkia og Italia, har kontaktet han etter å ha hørt om hans arbeid. Se og Hør skriver at norsk presse har forsøkt å finne dokumentasjon på dette i arbeidet i Israel og Tyrkia, uten å lykkes. Durek på sin side forklarer at det ikke finnes noen dokumentasjon da legene i disse landene ikke formelt kunne ta han inn på sykehusene.

Han presiserer at hans tilnærming er basert på egen forskning og refleksjon, og han antyder at det er mye vi ikke forstår om kreftens etiologi. Verrett argumenterer for at svarene på hvorfor folk utvikler kreft ikke bare kan komme fra medisinsk vitenskap, men at det krever en bredere søken etter forståelse.

– Ingen vil spørre et barn om hvorfor det har kreft. Men det gjør sjamaner, sier Durek og fortsetter:

– Vi går til de stedene hvor folk synes det er ukomfortabelt, slik at vi kan få de svarene som de fleste samfunn er redde for å se på.

Durek Verrets manager Simon Valvik, forteller til Se og Hør at Durek ikke har jobbet med kreftsyke barn i Norge.

– Nei, Durek kan ikke jobbe i Norge med turistvisum. De få øktene han har hatt har enten vært pro bono eller i forbindelse med spesifikke avklarte arrangementer. Det har ikke vært økter med barn i Norge.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com