To ting har preget nyhetsbildet de siste ukene; fotball-VM og den dramatiske redningsaksjonen for å få ut 12 gutter og deres 25 år gamle fotballtrener fra en flomrammet grotte i Thailand.

Hundrevis av mennesker var involvert i redningsaksjonen, og tirsdag i forrige uke kom den gledelige nyheten alle hadde håpet på å få – alle 13 var ute av grotten, og alle 13 var etter forholdene både i god form og ved godt mot.

Takket være den iherdige innsatsen til de flere hundre, både frivillige og profesjonelle, som bidro på hver sin måte.

En av de som kjempet for å få guttene velberget ut av grotten var den 38 år gamle dykkeren Saman Kunan. Hans oppgave var å sørge for forsyninger til guttene, og det var under et slikt oppdrag det fatale skjedde.

På vei ut av grotten gikk han tom for oksygen, og han druknet der nede i dypet.

Foto: Thai NavySEAL / Facebook

Meldte seg frivillig til å delta

38-årige Saman Kunan var en erfaren dykker. Han var tidligere soldat i Thai Navy SEAL, et korps som bidro med uvurderlig og svært viktig hjelp i aksjonen. Nettopp på grunn av denne erfaringen meldte han seg frivillig til redningsaksjonen. Som dessverre kostet ham livet.

Hans død har imidlertid ikke gått ubemerket hen, for nå har Thailands konge, Maha Vajiralongkorn, gått offentlig ut og sagt den modige dykkeren skal få full militærbegravelse i hans hjemby Roi Et – betalt av kongehuset!

Hans gamle soldatvenner fra Thai Navy SEALs forteller i et intervju med The Sun at de husker ham som en dyktig soldat og triatlet.

– Selv om han hadde sluttet i SEAL-enheten, var han stadig i kontakt og holdt båndet til sine tidligere kolleger, forteller de i uttalelsen.

At Saman Kunan døde som en ekte helt er det ingen tvil om, noe medier over hele verden også forteller om.

Foto: Thai NavySEAL / Facebook

Del denne artikkelen du også for å ære Saman Kunans minne og for å hedre den heroiske innsatsen han bidro med – selv om den kostet ham livet.

Hele verden fortjener å få høre hvilken helt han var!