Hjem Dyr Dyrebeskyttelsen: Påsken er starten på «dumpingsesongen» av kjæledyr

Dyrebeskyttelsen: Påsken er starten på «dumpingsesongen» av kjæledyr

Det er travle tider for dyrebeskyttelsen, og påsken er høytid for dumping av kjæledyr.

Hvert eneste år blir tusenvis av dyr dumpet i Norge, skriver NRK. I følge dyrebeskyttelsen ble hele 20.500 dyr dumpet i 2017.

Styreleder i dyrebeskyttelsen Norge Bodø, Vibeke Hakkebo forteller til NRK at mange tar med seg kjæledyrene sine på hytta i påsken, men at mange lar de bli igjen, såkalt hyttedumping. Flere og flere hjemløse dyr blir dermed gående ved hyttefeltene.

Disse kattungene var døde da dyrebeskyttelsen fant dem.
FOTO: DYREBESKYTTELSEN NORGE BODØ

–  Det er først å fremst hytteeierne som har ansvar for å spore opp eierne til dyrene, forteller Hakkebo. Klarer man ikke å spore de opp eller å få kontakt med dem skal man kontakte Mattilsynet.

Et økende problem

I følge dyrebeskyttelsen var det tidligere ganske vanlig at de fant for eksempel kattunger i kjente turløyper eller på strender hvor man vet at det ofte ferdes mennesker.

– Setter du fra deg et dyr i slike områder, da vil du at noen skal finne dem og mener indirekte at noen skal ta ansvar, sier Hakkebo. Men det som har blitt vanligere i dag er at dyrene dukker opp langt unna sentrum. Da har du ikke tenkt lenger enn at du vil bli kvitt dyrene.

Hjemløse Leo er nå plassert i et kjærlig hjem.
FOTO: DYREBESKYTTELSEN NORGE BODØ

Hun forteller videre at det er forskjell på hunder og katter. Vi har jo ikke løshunder i Norge. Hunder skal man levere til politiet, der er maskineriet i gang med en gang. Men få bryr seg om kattene, sier Hakkebo.

Dette gjør du hvis du finner et dyr uten hjem

Dersom du kommer over et dyr uten en eier oppfordrer dyrebeskyttelsen til å gjøre følgende:

Etterlys: Bruk gjerne Facebook for å etterlyse eieren eller heng opp lapper.

Skriv en bekymringsmelding: Meld fra til Mattilsynet, og send til Dyrebeskyttelsen samtidig.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com