Hjem Dyr Dyrefotografens beste tips for å ta fine bilder av kjæledyret
Dyr

Dyrefotografens beste tips for å ta fine bilder av kjæledyret

Drømmer du om at katten eller hunden din skal bli Instagrams neste stjerneskudd? Da må du lese disse tipsene…

Tim Reiter er en profesjonell kjæledyrsfotograf som har jobbet med internasjonale motemerker og internasjonale ideelle organisasjoner.

Fotografen har vært dyreelsker hele livet sitt og eier selv perserkatten Gwildor. De siste ti årene har han vært profesjonell dyrefotograf.

– Da jeg mottok mitt første DSLR-kamera, et gammelt Nikon, begynte jeg å fotografere kjæledyrene mine så vel som vennenes kjæledyr. Jeg øvde konsekvent og finpusset ferdighetene mine, og min fotokarriere tok virkelig fart derfra, sier Reiter til nettstedet Little Things

For de som ønsker å ha bilder som ser profesjonelle ut anbefaler Reiter et bra kamera.

– Både Canon og Sony har fantastisk teknologi som hjelper til med å låse fokuset på dyrs øyne. Sony a7 III er noen år gammel, men er fortsatt et flott kamera som kan finnes til en rimelig penge. Jeg er personlig en Canon-fan og anbefaler på det sterkeste å se nærmere på Canon R6, som har fantastisk bildekvalitet og er fullpakket med funksjoner, sier han til nettstedet

Når du har kameraet ditt, må du bestemme hvor du vil ha fotoseansene dine.

– Velg en bakgrunn som ikke distraherer men forbedrer kjæledyrportrettet. I studio bruker jeg ofte et vakkert tilpasset håndmalt lerretsbakgrunn som holder fokus på kjæledyret og tilfører litt malerisk interesse med sine subtile teksturer og farger. Når du er innendørs, vil enhver bakgrunn som er ryddig og holder oppmerksomheten på kjæledyret gjøre underverker for bildet ditt. Når du fotograferer utendørs, foreslår jeg landskap som hjelper til med å fortelle en historie. Enten det er en naturskjønn strand, hundens favorittpark eller til og med et interessant urbant landskap, la bakgrunnen din jobbe for deg og fortell en historie, tipser fotografen.

Deretter velger du naturlig belysning. Reiter forteller at han liker å bruke naturlig lys til arbeidet sitt når jeg jobber utendørs.

– Det er enkelt, krever ikke ekstra utstyr, og kan se utrolig vakkert ut. Haken er at den kan være inkonsekvent, og du er prisgitt solen og må spille etter reglene, selv om den bestemmer seg for å ta en pause bak noen skyer, sier han.

Du må også bestemme om dyret skal posere eller om det er et øyenblikksbilde.

– Poserte bilder er flotte, men hvis kjæledyret ikke er i humør til å posere er det vanligvis best å fokusere på noen oppriktige bilder, sier han.

Han sier videre at mye avhenger av hvor tålmodig du og kjæledyret ditt er

– fotografering av kjæledyr krever mye tålmodighet, og jeg opplever at selv om en hund kan sittekommandoen, er det et stort spørsmål når det er blinkende lys og det er et stort kamera foran dem, bemerker Reiter.

både lyd og godbiter er gode hjelpemidler for å få et samarbeidsvillig kjæledyr.

– Jeg bruker et bredt utvalg av ting som støyer for å fange dyrs oppmerksomhet. Når jeg fotograferer utendørs, vil du vanligvis se meg rulle rundt på bakken, bjeffe eller blåser i en dyrefløyte – ikke akkurat musikk i ørene – så jeg kan bare forestille meg hva tilskuere som går forbi må tenke. Noen ganger lurer jeg til og med på om hundene tror jeg er gal, sier fotografen.

Dersom du ønsker å gjøre bildene morsommere kan du også bruke rekvisitter, tipser han. En festlig sløyfe, et møbel eller en liten hatt.

– Rekvisitter er en enkel måte å live opp bildene dine på, så lenge kjæledyret synes det er ok, sier han.

Det som kanskje er aller enklest å gjøre noe med er hvilken vinkel du fotograferer dyret fra. De fleste har en tendens til å bare stå over kjæledyret sitt og ta et bilde uten mye tanke bak det.

– For å lage de perfekte bildene som kommer til å få likes, må man fokusere på å skape interesse med vinkler, noe som ofte betyr å komme ned til kjæledyrets øyehøyde. Vi ser våre pelskledde venner fra et høyere perspektiv hver eneste dag, så det er ideelt å ta bilder som vil bringe betrakteren ned til kjæledyrets nivå, råder fotografen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com