mandag, oktober 26, 2020

Dyrehage måtte omplassere fem papegøyer etter fæl banning

Mest lest nå

Fem papegøyer måtte flyttes bort fra besøksområdet i Lincolnshire Wildlife Park etter at de hadde lært hverandre stygg bannskap.

Dyreparken i Lincolnshire adopterte fem jako-papegøyer som kom til parken i august. Før de kunne slippes ut i parken sammen med de andre fuglene måtte de sitte i karantene.

De fem papegøyene i Lincolnshire Wildlife Park som er satt i karantene for å bli av med den stygge språkbruken er av typen jako-papegøyer. Foto: Pixabay

Da papegøyene endelig slapp ut av isolat ble det snart klart at de hadde visst å underholde hverandre for å få tiden til å gå – i løpet av den snaue måneden de var i isolat hadde de lært hverandre å banne noe aldeles skrekkelig.  


Det gikk ikke mange minuttene fra papegøyene slapp ut i parkområdet til de slo seg løs og lot skvaldra gå. Og det var ikke bibelvers som kom fra nebbene deres.

– Nå og da får du jo en fugl som banner litt, og det er bare morsomt. Vi ler jo gjerne litt av det. Og jo mer de banner jo mer ler man. Det gir papegøyene en trigger for å banne enda mer, sier administrerende direktør Steve Nichols til LincolnshireLive ifølge Mirror.

Vel er det morsomt i små doser, men Nichols påpeker at man ikke kan drive en fuglepark der det høres ut man har kommet midt inn en sen samtale mellom en gjeng garvede sjømenn på bar.

20 minutter etter at nykommerne slapp ut i det offentlige parkområdet begynte det å komme rapporter om at papegøyene bannet til gjestene.

– Det var ganske morsomt og gjestene tok det pent. Men vi ble bekymret med tanke på alle barna som kommer i helgene, sier Nichols.

For å forhindre barna som besøker dyreparken lærer å banne har de fem jako-papegøyene midlertidig blitt plassert i et avgrenset område sammen med andre mer siviliserte papegøyer. Nichols håper dette skal ha en oppdragende effekt på nykommernes fæle nebb-bruk.

LES OGSÅ: De kommer stolt hjem fra klinikken med sin nyfødte baby – Over 2 millioner har sett papegøyens reaksjon

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter