Dyrene led på gaten i vinterkulden – så tok de lokale butikkeierne affære

452

Vinteren kan være brutalt kald i Istanbul i Tyrkia, og ikke sjelden faller temperaturene ned mot frysepunktet. Det å være hjemløs under slike forhold kan være svært vanskelig, men det er ikke bare mennesker som sliter om vinteren i Istanbul. Dyrene gjør det samme.

Januar 2017 var en spesielt kald måned i Istanbul – faktisk var det så kaldt at det var et av de kaldeste stedene i denne regionen av Europa dette året. Hvilket resulterte i at herreløse hunder og katter måtte søke ly hvor de kunne komme til.

Noen av dyrene var heldige og ble tatt hånd om av dyrevennlige mennesker, men langt de fleste måtte finne ly mot kulden på egenhånd. Og for mange av dem ble redningen det lokale kjøpesenteret.

I stedet for å jage de kalde hundene ut på gaten lot butikkeierne dem bli innendørs, og noen besøkende var snille og ga hundene matter de kunne ligge på og tepper som kunne holde dem varme.

En av forretningene, Penti, som selger dametøy, lot til og med noen av hundene komme inn i selve butikken så de kunne varme seg der. Noe som ga mange morsomme situasjoner, og som man kan se på bildet under, så går de handlende rundt og kikker på undertøy, mens hundene storkoser seg mellom hyllene. Ganske briljant, ikke sant!

Men hundene var ikke de eneste som trengte ly mot vinterkulden. Selçuk Bayal, eieren av en liten kafé og faghandel, lot tolv villkatter komme innenfor. Selv om han visste det ville være en viss risiko for at han kunne tape kunder på det, valgte han likevel å prioritere dyrenes ve og vel ved å la dem være inne til det var forsvarlig å gå ut igjen.

Istanbuls villkatter er beryktet over hele verden, og de finnes i hundretusenvis over hele byen. Men heldigvis for dem er disse kattene beskyttet, eller «hellige» om du vil, da et gammelt sagn forteller at profeten Muhammeds favorittdyr var en katt, så det er lange tradisjoner for å være snille med kattene – både ville og tamme.

Det er utrolig flott å se innbyggerne i Istanbuls behandling av de herreløse dyrene, og forhåpentligvis vil flere bli inspirert av denne vennligheten og gi dyr som trenger det ly mot kulden om vinteren.

Synes du også det er beundringsverdig det innbyggerne i Istanbul har gjort? Del gjerne artikkelen så flere får øynene opp for denne fantastiske handlingen!

SISTE NYTT