Hjem Nyheter Dyretragedie: 64 katter døde etter aksjon mot kjelleren til leder for den lokale Dyrebeskyttelsen

Dyretragedie: 64 katter døde etter aksjon mot kjelleren til leder for den lokale Dyrebeskyttelsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Til sammen 64 katter er døde etter at de ble funnet i en kjeller i Gjøvik. Etterforskingen av saken er snart avsluttet.

17 katter var allerede døde da politiet aksjonerte mot boligen som leder av Dyrebeskyttelsen i Gjøvik og Toten disponerte. 47 andre katter som befant seg der var ved så dårlig helse at Mattilsynet så seg nødt til å avlive dem. Dette melder Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa er rapporten etter aksjonen nå klar, men det opplyses ikke hva kattene døde av eller hvilke skader som gjorde at de måtte avlives.

Flere av kattene skal ha vært sterkt avmagret og preget av sykdom eller dårlig stell over tid og overlevende katter ble tatt hånd om av et rehabiliteringssenter i regi av Dyrebeskyttelsen Norge.

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå nærmere inn på detaljene i obduksjonsrapporten, sier politiadvokat Einar Gauslaa Bergem til Oppland Arbeiderblad.

En kvinne er siktet for grov overtredelse av dyrevelferdsloven i saken der etterforskningen nå går in i sluttfasen.

Oppland Arbeiderblad som har fulgt saken over tid kunne etter sjokkavsløringene som kom frem under tilsynsbesøket fortelle at Mattilsynet mottok bekymringsmelding om forholdene allerede i 2016.

Selv om Mattilsynet ble varslet flere ganger og Mattilsynets inspektører ikke fikk komme inn på tilsyn, unnlot Mattilsynets inspektører å følge opp de alarmerende meldingene.

I stedet fortsatte de samarbeidet med Dyrebeskyttelsen og med det medlemmet det hadde blitt alarmert om.

Når avisa konfronterer Mattilsynet med at det gikk fem år fra de mottok første varsel til de aksjonerte mot huset der det over lang tid har utspilt seg en dyretragedie, bleklager Mattilsynet.

– Vi beklager dette veldig. Vi skulle fulgt opp varslene på en bedre måte, sier regiondirektør i Mattilsynet, Wenche Aamodt Furuseth, til OA.

Omtrent samtidig meldte avisa Nationen at antall tilsyn for å sjekke dyrevelferden på fem år er redusert med 70 prosent. Antall bekymringsmeldinger som utløser inspeksjon, har sunket fra 40 til 11 prosent.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com