Hjem Dyr Dyrevernalliansen om butikkens kyllingvalg: – Et gjennombrudd for dyrevelferden

Dyrevernalliansen om butikkens kyllingvalg: – Et gjennombrudd for dyrevelferden

NorgesGruppen innfører kylling som vokser saktere enn monsterkyllingen Ross 308.

Det store flertallet norske kyllinger er av rasen Ross 308, som er kjent for ekstremt rask vekst og stor brystfilét.

Dyrevernalliansen har lenge arbeidet for å erstatte Ross 308 med kyllingraser som vokser litt saktere og har bedre helse.

Nå har NorgesGruppen bestemt seg for å gradvis introdusere saktevoksende kyllinger i sine butikker Meny, Kiwi, Joker og Spar.

– Etter flere års dialog med NorgesGruppen er vi veldig glad for at de nå tar konsekvensen av faglig kunnskap om saken. Dette er starten på slutten for monsterkyllingen Ross 308, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Kyllingen skal produseres av NorgesGruppens faste leverandør Nortura, som med merkevaren Prior er Norges største produsent av kylling.

Omstillingen ute på gård vil starte i 2022, men i følge Norturas nettsider vil ikke produktene være i butikk før om ett år.

– For bøndene vil kyllinger med saktere vekst bety nye og bedre erfaringer. Dyrevernalliansen vil presse på for at Prior snart vil være helt fri for Ross 308, sier Kleveland.

Dyrevernalliansen har lenge arbeidet for å erstatte Ross 308-kyllingene med sunnere kyllinger.

På nettsidene sine forklarer dyrevernorganisasjonen at Ross 308 er avlet for å ha så ekstrem appetitt at den spiser mer enn kroppen evner å fordøye og omsette av næringsstoffer.

– Spesielt fra 14 til 21 dagers alder vokser slike kyllinger så raskt at det kan føre til beinlidelser og helseproblemer. Den ubalanserte og tunge kroppen gjør at fuglene får bevegelsesproblemer og smerter, står det å lese på nettsiden.

I tillegg til beinlidelser og smerter er denne kyllingrasen også disponert for hjerteproblemer som følge av høy metabolisme.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com