in

Dyrevernorganisasjon: Russiske tropper overlot 222 hunder på dyrevernsenteret til en forferdelig død uten mat og vann – innelåst i burene sine

Å miste et kjæledyr kan gi stor sorg. RebeccasPictures / Pixabay

Hundrevis av hunder ved et ukrainsk dyrehjem ble funnet døde av tilsynelatende sult av dyreorganisasjonen UAnimals.

VI ADVARER MOT STERKE BILDER!

Organisasjonen oppdaget de forlatte dyrene i Borodyanka, en by utenfor Ukrainas hovedstad, Kiev. U Animals-frivillige hevder ifølge avisen USA Today at hundene døde etter at russiske tropper forlot dem. De hadde da vært fanget i burene sine i nesten en måned, skriver avisen.


– Tamdyr er så fullstendig avhengige av mennesker for mat, omsorg og beskyttelse at de er ekstremt sårbare i tider med menneskelig konflikt, sier mediesjef for International Animal Rescue, Elisabeth Key, i en uttalelse til USA Today.

– Hvis de mister beskytterne sine, blir de forsvarsløse, utsatt for krigens vold og aggresjon og med høy risiko for å miste livet, legger hun til.

UAnimals заявляє до поліції через загибель тварин у притулку Бородянки та закликає КМДА змінити голову КП💔Декілька…

Posted by UAnimals on Tuesday, April 5, 2022

– For noen dager siden ble vi rammet av forferdelige nyheter – over 300 hunder døde hos dyrebeskyttelsen i Borodyanka … De døde alle av sult og tørst, skriver organisasjonen UAnimals i et Facebook-innlegg der de har lagt ut bilder av det forferdelige synest som møtte de frivillige i den lokale dyrebeskyttelsen da de endelig klarte å ta seg frem til dyresenteret.

Antallet har senere blitt justert ned til 222 hunder. Noen av skrottene hadde forblitt urørt, mens andre hadde ifølge den britiske avisen Daily Mail blitt revet i stykker av ihelsultne hunder som fortsatt prøvde å overleve.

Den ukrainske statsadvokaten Iryna Venediktova sa til ukrainsk TV i går at det var en «lignende humanitær situasjon» i Borodyanka som Bucha, hvor flere massegraver og hundrevis av døde sivile ble funnet i løpet av helgen.

Selv om personalet på dyrevernsenteret ikke var i stand til å ta vare på dyrene mens byen var under kontroll av russiske okkupanter, har UAnimals kunngjort på sosiale medier at organisasjonen har levert inn politianmeldelse der de krever at dødsfallene etterforskes som dyremishandling.

I anmeldelsen hevder UAnimals at sjefen for dyresykehuset i Kiev, Natalya Mazur, var ansvarlig for å tilrettelegge omsorg for dyrene i krigens første dager, men i stedet lot én eneste mann ta seg av alle hundene.

UAnimals hevder denne mannen forlot hundene for å dø «i smerte», og krever også at Mazur blir fjernet som direktør for Kyiv dyresykehus, siden hun «ikke kan fungere som leder og ikke bør samhandle med dyr i fremtiden».

I en av videoen som er publisert på Instagram kan man se mange av de døde hundene bli fraktet bort i trillebårer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mannen ble skilt fra hunden sin under krigen – Se den hjertevarme gjenforeningen i Bucha

russiske soldater

Video viser ukrainske soldater drepe russiske krigsfanger