Helse E-sigaretter kobles til dødsfall - norske myndigheter endrer ikke...

E-sigaretter kobles til dødsfall – norske myndigheter endrer ikke sine helseråd

-

- Reklame -

E-sigaretter med nikotin er forbudt å selge i Norge. E-sigaretter skal ha først til minst seks dødsfall og flere hundre syke i USA, og det letes nå etter årsaken.

Forskningen frem til nå viser at helserisikoen ved bruk av e-sigaretter er relativt liten sammenlignet med vanlige sigaretter. E- sigaretter har vært på markedet i rundt ti år, men man kjenner enda ikke til de langsiktige konsekvensene av bruken.

Folkehelseinstituttet sier at barn, unge, ammende og gravide ikke bør bruke e-sigretter på grunn av nikotinen som kan være helsefarlig.

Avdelingsdirektør, Per Schwarze ved folkehelseinstituttet sier til Din side at de følger med og ønsker å skaffe seg mer kunnskap før de går ut og sier mer om temaet. Men han oppfordrer:

«De som bruker e-sigaretter, hvis de er røykere fra før, må vurdere bruken av dette selv. Det er sannsynlig at det er mindre skadelig enn vanlige sigaretter, i og med at mengden helseskadelige stoffer er mindre. Men vi vil fraråde å bruke e-sigaretter om man ikke er røyker fra før».

Foto: Pixabay

Dødsfall i USA

Det amerikanske Centers for Disease Control and prevention (CDC) har inntil 6.september registrert hele 450 sykdomsreaksjoner i 33 stater etter bruk av e-sigaretter. Det er også registrert minst 6 dødsfall som følge av slik bruk.

Myndighetene bruker nå tid på å finne ut om det er ingrediensene i sigarettene eller selve bruken som forårsaker dette.

I følge amerikanske medier får de som blir syke feber og symptomer på infeksjon. Tilstanden bedres ikke av antibiotika. Noen leger mistenker derfor at skadelige kjemikalier kan være årsaken.

Schwarze forklarer at det nå undersøkes om de som er blitt syke har brukt et stoff i sigarettene som kommer fra marihuana. Men om det kan være den eneste årsaken vet man ikke enda.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager sammen med 19 forfattere i Tyskland med litteraturtoget. Kronprinsen er...

Wenche Myhre med gladmelding til fansen

Wenche Myhre (72) er ikke veldig aktiv på sosiale medier. Det har hun tidligere sagt at hun skal bli...

– Dette er ansiktet til metamfetamin

Cody Bishop (27) fra Missouri i USA begynte og ruse seg på heroin og metamfetamin. På bare sju måneder...

Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Eventyreren Samuel Massie (26) og bestefaren hans, Arne Ulvolden (84) er igjen ute på reise. Denne gangen befinner de...

Ingrid Bjørnov med gladmelding for 2020

I slutten av 2018 kom den triste beskjeden om at Ingrid Bjørnov måtte avlyse alle show. Kreften hadde spredt...

Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen – nå deles bildet over hele verden

Som barn er det alltid spesielt å bli tatt et litt høytidelig bilde av. Det årlige bildet i barnehagen...