Hjem Kjendisnytt Edvard Munchs liv blir ny storfilm

Edvard Munchs liv blir ny storfilm

Del
X

Spillefilmen Munch om kunstneren Edvard Munchs innholdsrike liv har premiere på kino 27. januar, før den vises eksklusivt på Viaplay fra 24. mars.

Det er strømmetjenesten Viaplay, The Film Company og Scandinavian Film Distribution som står bak storsatsingen.

Edvard Munch (1863-1944) er en av historiens største og mest kjente kunstnere. Nå blir hans liv som kunstner og menneske endelig filmatisert.

Samtidig som kunsten hans er kjent over hele verden, er hans dramatiske livshistorie mer ukjent for mange. I filmen vil fire viktige og avgjørende perioder i hans liv stå sentralt.

Munch forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist.

Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

Sammen gir disse fire periodene et intimt og nyansert bilde av et unikt menneske og kunstner.

– Publikum vil ikke bli presentert for noen sannhet, men snarere vår fortelling om hans liv og virke. Mye kan leses om Munch gjennom bevarte brev, dagbøker og ulike biografier, uten at dette gir et sannferdig bilde av et mangefasettert menneske. Vi har ønsket å utforske hva som drev ham, hva som inspirerte ham, og hva som holdt liv i hans indre flamme, sier filmskaper Henrik M. Dahlsbakken.

De fire ulike delene i filmen er skrevet av fire manusforfattere og spilles av fire forskjellige skuespillere.

Mens tre av periodene er satt til Munchs levetid, vil den siste delen være iscenesatt i nåtidens Berlin. Rollene som Edvard Munch spilles av de fire norske skuespillerne Alfred Ekker Strande (Forbannelsen, Ida tar ansvar)Mattis Herman Nyquist(Ammo, Livstid)Ola G. Furuseth(Gutta på skauen, Nede, Made in Oslo) og Anne Krigsvoll(ZombieLars, Lilyhammer).

I tillegg spiller også Anders Baasmo (Børning, Kongens nei, Olsenbanden) og danske Jesper Christensen (James Bond – Spectre) sentrale roller.

Anne Krigsvoll spiller rollen som Munch på sine eldre dager.

– Jeg har forsøkt å gi sjatteringer av Munch fra min palett som skuespiller. Det har vært en fantastisk utfordring, gjort med mye kjærlighet og stor respekt, forteller Anne Krigsvoll.

Med spillefilmen Munch er ambisjonen å få det beste ut av to verdener; kino og strømming. Filmen skal i tur og orden vises først på kino fra den 27. januar 2023 – før den deretter vises eksklusivt på Viaplay fra 24. mars.

Her kan du kjøpe plakater av Edvard Munch.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com