onsdag, juli 15, 2020

Egg er perfekt for deg som vil ned i vekt

Mest lest nå

Egg er næringsrikt, billig og sunt. Egg har også noen unike egenskaper som gjør at det er en svært smart matvare å inkludere i kosten for deg som ønsker å gå ned i vekt.

Det har lenge blitt diskutert frem og tilbake om egg bare er sunt eller om det farlig å spise for mye egg. Forskningen har hatt ulike svar, men det er et fakta at egg inneholder mye kolesterol, og for mye kolesterol i kroppen øker risikoen for hjertesykdom. Dette ifølge NHI.

Men så lenge du passer på og spiser egg med måte, så er det en svært sunn matvare og har noen unike egenskaper som hjelper deg med å gå ned i vekt.


egg
Egg holder deg mett lenge. Foto: Pixabay

Hvordan egg hjelper deg med å gå ned i vekt

Egg inneholder lite kalorier

Et stort egg inneholder ca. 78 kalorier, men er fortsatt svært næringsrik. Plommen er delen av egget som inneholder mest næring.

Egg er mettende

Egg holder deg mett lenge, hovedsaklig på grunn av det høye proteininnholdet. Mat med mye protein er kjent for å være mettende og redusere apetitten. Studier har ifølge Treningsforum vist at måltider som inneholder egg øker metthetsfølelsen som dermed gjør at du spiser mindre av andre måltider senere på dagen.

Kan øke forbrenningen

Egg inneholder alle essensielle aminosyrer og det i de riktige forholdene. Kroppen din kan derfor enkelt bruke proteinet i egg til vedlikehold og metabolisme. Et kosthold med mye protein kan øke forbrenningen din med 80-100 kalorier om dagen gjennom en prosess som kalles den termiske effekten av mat, skriver Treningsforum.

LES OGSÅ: 9 gode grunner til å spise egg hver dag

Egg er også billig mat og kan varieres med for eksempel speilegg, eggerøre, kokt egg og omelett.

Å legge til egg i kostholdet ditt, er altså en enkel endring som du kan gjøre hvis du prøver å gå ned i vekt. Bra for helsen, bra for forbrenningen!

130,161FansLik
1,480FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter