in

Eieren av verdens eldste hund har et råd til folk som vil ha kjæledyr

Hunden Gino er født 24. september 2000. Han er nå over 22 år gammel, og ifølge Guinness World Records kan han titulere seg som «verdens eldste nålevende hund».

Gino ble adoptert av Alex Wolff da han gikk på college. Lite ante han at omplasseringshunden han fikk som student fortsatt skulle være i livet hans som middelaldrende mann.

– Han har vært der hele veien, og jeg er så glad jeg har han. Gino er verdens beste, sier matfar Alex Wolff til Today.


Det er bare et par uker siden hunden hans fikk Guinness-diplomet som «verdens eldste nålevende hund».

Da Wolff adopterte hunden, sammen med studiekameratene han delte rom med på college, het Gino egentlig Pee Wee. Men studentene bestemte seg for å bytte navn på den lille krabaten.

Og Gino var med på studentlivet.

– Hvis vi hadde en sen kveld, hadde Gino en sen kveld. Og om vi sov lenge utover formiddagen i helgene, gjorde han det samme, forteller Ginos matfar.

Alex Wolf adopterte Gino, verdens eldste levende hund, 27. september 2002 i Boulder, Colorado. Foto: Privat

Gino var med på alt. Og når matfar ble uteksaminert fulgte Gino han inn i en ny leilighet, karrierevalg, deretter huskjøp og like før pandemien fikk de to en kvinne inn i livet sitt, som også elsker å gjøre stas på Gino.

Synet er ikke helt som det en gang var for den 22 år gamle hunden, så litt endringer har det blitt i rutinene. Men han er fortsatt med.

Gino kommer seg etter å ha kuttet labben som unghund i Colorado. Gjennom årene har Alex Wolf sendt bilder av Gino til romkameraten sin, Jesse Terzi, for å dele oppdateringer om hunden de adopterte som studenter. Foto: Privat

Og oppskriften på det lange hundelivet? En sunn og god diett, stell hos veterinæren og familie og venner som bryr seg om hunden. Men mest av alt er det Gino selv, tror Wolff:

– Jeg tror han bare er en sterk hund.

Men en ting er han tydelig på når han skal gi råd til folk som ønsker seg kjæledyr:

Gino elsker vognturer rundt i Los Angeles. «Han lever et liv i luksus på dette tidspunktet. Han har vært pensjonist veldig lenge, sier Alex Wolf. Foto: Privat

– Du må være der hele veien, uansett hvor lenge det er. Det er ansvaret du tar, og det er 1000 prosent verd det, sier han og understreker at ansvaret for et dyrs velvære gjelder for hele livsløpet til dyret.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Pass på katten og hunden i kulda

Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise forteller om oppveksten og den lave inntekten