Forsiden Nyheter Eierne dro på ferie og lot 16 katter være igjen alene uten...

Eierne dro på ferie og lot 16 katter være igjen alene uten mat og vann

Katteeierne oppga at de ikke hadde noen til å se etter kattene mens de var på ferie. Derfor valgte de bare å dra, og la kattene gå for lut og kaldt vann.

Fylkesnemda i Svalöv kommune i Skåne i Sverige har nå tatt hånd om de 16 kattene. Det skriver den svenske avisen Lokaltidningen.

Det har også blitt levert inn en anmeldelse om manglende dyrepass og tilsyn. Kattene fikk verken, kjærlighet, mat eller vann mens eierne var borte.

Har det etter forholdene bra

Eierne har oppgitt at de ikke hadde noen som kan ta hånd om kattene til de er tilbake fra ferien. Derfor mente politiet det var riktig å gripe inn umiddelbart, og flytte kattene. Politiet mente kattenes liv stod på spill.

Nå blir kattene tatt hånd om, og har det etter forholdene bra.

Dyrebeskyttelsen er helt sprengt

Det er et stort problem at folk dumper eller reiser fra kattene sine nå i feriemånedene. I Norge varsler 26 av 28 lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen om krisetilstander for dyrene. Dyrebeskyttelsen er helt full, og har ikke plass til flere katter. De er nødt til å prioritere de kattene der liv og helse står på spill. Det betyr at de ikke kan ta imot katter som blir levert på døren av mennesker som skal på ferie eller som av andre grunner ikke lenger kan ha katten sin.

LES OGSÅ
Tyrefekting ble forbudt på Mallorca - Derfor blir det igjen tillatt
LES OGSÅ
12 år gamle Kylei vasset i sjøen. Ble angrepet av kjøttetende bakterie

I Norge er det både ulovlig å dumpe katten sin og å reis fra den uten tilsyn.

Ulovlig å dumpe katter

Siri Martinsen jobber som veterinær og er leder i dyrevernorganisasjonen NOAH. Hun synes det er merkelig at så mange fortsatt velger å dumpe kattene sine, da de aller fleste vet at det er ulovlig.

«Det er helt utrolig at så mange fortsatt gjør det, etter flere år med bevisstgjørende tiltak og kampanjer som opplyser at det er forbudt. Det må bety at det er mange dårlige katteeiere der ute», sier hun til TV 2.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet