tirsdag, august 4, 2020

Eierne dro på ferie og lot 16 katter være igjen alene uten mat og vann

Mest lest nå

Katteeierne oppga at de ikke hadde noen til å se etter kattene mens de var på ferie. Derfor valgte de bare å dra, og la kattene gå for lut og kaldt vann.

Fylkesnemda i Svalöv kommune i Skåne i Sverige har nå tatt hånd om de 16 kattene. Det skriver den svenske avisen Lokaltidningen.

Det har også blitt levert inn en anmeldelse om manglende dyrepass og tilsyn. Kattene fikk verken, kjærlighet, mat eller vann mens eierne var borte.


Har det etter forholdene bra

Eierne har oppgitt at de ikke hadde noen som kan ta hånd om kattene til de er tilbake fra ferien. Derfor mente politiet det var riktig å gripe inn umiddelbart, og flytte kattene. Politiet mente kattenes liv stod på spill.

Nå blir kattene tatt hånd om, og har det etter forholdene bra.

Dyrebeskyttelsen er helt sprengt

Det er et stort problem at folk dumper eller reiser fra kattene sine nå i feriemånedene. I Norge varsler 26 av 28 lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen om krisetilstander for dyrene. Dyrebeskyttelsen er helt full, og har ikke plass til flere katter. De er nødt til å prioritere de kattene der liv og helse står på spill. Det betyr at de ikke kan ta imot katter som blir levert på døren av mennesker som skal på ferie eller som av andre grunner ikke lenger kan ha katten sin.

I Norge er det både ulovlig å dumpe katten sin og å reis fra den uten tilsyn.

Ulovlig å dumpe katter

Siri Martinsen jobber som veterinær og er leder i dyrevernorganisasjonen NOAH. Hun synes det er merkelig at så mange fortsatt velger å dumpe kattene sine, da de aller fleste vet at det er ulovlig.

«Det er helt utrolig at så mange fortsatt gjør det, etter flere år med bevisstgjørende tiltak og kampanjer som opplyser at det er forbudt. Det må bety at det er mange dårlige katteeiere der ute», sier hun til TV 2.

130,301FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter