søndag, februar 28, 2021

Eks-torpedoen hjelper ungdommer ut av kriminelle gjenger – dette er oppskriften hans

Mest lest nå

Når Stig Morten Seierstad og Marita Stiftelsen er ute på oppdrag, jobber ungdommer fra de rivaliserende Oslo-gjengene side om side.

Stig Morten Seierstad har selv en fortid som torpedo, rusmisbruker og voldsdømt kriminell. Nå jobber han i Marita Stiftelsen, og forteller Dagbladet at han ser seg selv i ungdommene han prøver å hjelpe. Han vet hvor skoen trykker.

Stig Morten Seierstad i Marita Stiftelsen sier at det å få ungdommer i lønnet jobb er det viktigste virkemiddelet for å få dem vekk fra en kriminell løpebane. Faksimile: Instagram

Seierstad besøker kriminelle gjengmedlemmer i fengselet, han snakker med ungdommer som er på vei ut på skråplanet – og prøver å dra dem i riktig retning. Eet spesielt er én ting han opplever som helt avgjørende for å få ungdommer bort fra en kriminell løpebane: Få dem i jobb med lønn.


Marita Stiftelsen tar blant annet oppdrag for eiendomsselskaper i Oslo.

Seierstad forteller at historiene om unge folk som havner på skråplanet ofte har det samme refrenget.

– Det er fattige familier som ikke har ressurser til å følge opp skole og fritid. I dette landet er det sånn at hvis du ikke har noe, så er du ikke noe, sier Stig Morten Seierstad til Dagbladets økonomisatsing «Børsen».

Tidligere medlemmer i rivaliserende ungdomsgjenger jobber sammen i rydde- og rivelagene Seierstad driver i regi av Marita-stiftelsen. De jobber blant annet med å strippe kontorbygg og tømme lokalene før oppussing.

Han har sett det igjen og igjen: Har du ikke ressurser er det lettere å lykkes på gata.

– Du får penger i hånda av å selge narkotika, den rette jakka og skoa, du betyr noe i miljøet, men klarer ikke å se konsekvenser, sier han og legger til at det å få seg en betalt jobb kan bety alt.Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter