Hjem Helse Ekspert advarer: Å drikke vann før sengetid kan være en alvorlig helserisiko

Ekspert advarer: Å drikke vann før sengetid kan være en alvorlig helserisiko

Mange tar seg et glass vann før leggetid. Men drikker du mye vann på kvelden før du legger deg, kan dette ifølge en ekspert føre til både svekket immunsystem og økt risiko for kroniske sykdommer.

Det er viktig å få i seg nok vann for å holde kroppen hydrert. Men det å drikke mange glass for tett opp til leggetid, kan faktisk utgjøre en alvorlig helserisiko, forteller Ashley Hainsworth fra sengebutikken Bed Kingdom. 

Han forklarer at det å drikke for mye vann før sengetid kan forstyrre nattesøvnen – og til og med øke risikoen for kroniske sykdommer.

– Dersom du drikker mye vann før du legger deg, vil nyrene produsere mer urin. Dette vil igjen føre til flere turer på badet. Dermed vil det forstyrre din naturlige søvnsyklus, og på sikt kan det potensielt være helseskadelig, sier han til Bristol Live. 

Dersom søvnen din til stadighet avbrytes, for eksempel fordi du må en tur på badet, forstyrrer det kroppens naturlige søvnsykluser, og det forhindrer den dype søvnen som er nødvendig for optimal fysisk og mental helse. 

– Konsekvent forstyrrelse av søvnsyklusen vår, spesielt fra hyppige turer på badet om natten, er ikke bare en plage – det er en alvorlig trussel mot vår generelle helse. Det kan føre til økt stress, nedsatt kognitiv funksjon, svekket immunsystem og til og med økt risiko for kroniske sykdommer som kardiovaskulære problemer og diabetes. Det er på tide at vi prioriterer uavbrutt hvile av hensyn til vårt velvære, sier han til nettstedet. 

Men Haisworth er samtidig klar på at man selvsagt må passe på å få i seg tilstrekkelig med vann. Bare ikke rett før leggetid. 

– Start tidlig om morgenen og hold et jevnt inntak gjennom dagen. På denne måten er det mindre sannsynlig at du føler behov for å kompensere med å drikke veldig mye vann senere på kvelden, tipser han.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com