Hjem Hus og hjem Ekspert advarer mot populært rengjørings-tips

Ekspert advarer mot populært rengjørings-tips

Du finner en flora av rengjøringstips på TikTok der den ene influenseren etter den andre promoterer enkle “gjør det selv”-tips. De skryter av at rådene deres fungerer, men flere av tipsene er direkte skadelige advarer ekspert.

Brenna Ryan som er baderoms  og kjøkkenekspert i selskapet Victorian Plumbing har ifølge Express nylig fortalt Wales Online om TikTok-tipsene som ikke fungerer og faktisk bør unngås. Hun håper å få advart folk om at noen av disse tipsene faktisk er skadelige.

Ikke bruk eddik

Eddik har vunnet popularitet som rengjøringsløsning i mange husholdninger. Det florerer av tips på nettet som forteller deg at eddik er et av de mest allsidige rengjøringsmidlene som kan brukes de aller fleste steder i hjemmet. 

Vær kritisk er rådet til Brenna Ryan. Selv om eddik er effektivt for å takle både smuss og skitt, er det viktig å utvise forsiktighet når du bruker eddik som rengjøringsmiddel. 

Årsaken er at eddik inneholder syre. Og denne syren kan skade visse overflater, ofr eksempel behandlet tre, laminatgulv og naturstein som marmor og granitt.

Ikke overdriv bruken av klor

Klor er effektivt både som blekemiddel og desinfeksjonsmiddel. Det egner seg godt for å rengjøre toalettet, men det er ikke et middel du bør bruke over alt. Unngå for eksempel å bruke klor på baderomsfugene.

Det kan sikkert være fristende, ettersom fugene på badet er utsatt for misfarging og mugg, som igjen kan gjøre at de blir svarte eller gule. Mens klor kan maskere muggproblemer midlertidig, så eliminerer det ikke årsaken til dem. Det gjør at du bare vil få et tilbakevendende mugg-problem.

Dessuten kan klor slite ned fugemassen gradvis, slik at fugene i det lange løp bare blir skitnere… 

Ikke rengjør overflater med sitron og bikarbonat

Mens sitron kan være effektive for å rense visse områder i hjemmet, anbefales det ikke å blande sitron med bikarbonat for å prøve å fjerne flekker.

Mens sitronene er sure, er bikarbonat alkalisk. Dermed vil de to nøytralisere hverandre når de brukes sammen. Det kan dessuten skape en uønsket tekstur og riper.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com