in

Ekspert advarer mot slanking i overgangsalderen

Sliter du med ekstra kilo etter overgangsalderen? Ikke slank deg, advarer ekspert.

Mange kvinner plages med søvnforstyrrelser, hetetokter og vektøkning i overgangsalderen.

– Alt dette er vanlige plager, og det dummeste man kan gjøre er å slanke seg eller spise for få kalorier, sier Åsa Melin i den svenske podkasten «Klimakteriepodden». Ifølge VG


Hun mener det er viktig å ha fokus på å hente seg selv inn igjen og håndtere stress i disse årene, samt ha fokus på kost og mosjon.

Åsa Melin mener det er flere andre ting som er bedre enn slanking:

– Trøstespiser du? Er du misfornøyd med kroppen og går på gjentatte slankekurer? Det fungerer ikke i overgangsalderen. Det er på tide å slutte fred med egen kropp og legge om til en varig og bærekraftig livsstil, sier hun.

Hun understreker også at hverdagsmosjonen er viktig for å holde vekta. For ikke bare går kroppens muskelmasse ned i overgangsalderen, kvinner i klimakteriet har også en tendens til å bevege seg mindre.

Styrketrening er ett av stalltipsene fra Melin. Når østrogenet minsker i kroppen, minsker muskelmassen enda mer. Og muskler øker som kjent forbrenningen. Det betyr ikke at du trenger melde deg inn i treningsstudio. Du kan finne noen øvelser å gjøre hjemme. Og kanskje aller viktigst:  

– Gjør noe du liker. Å plage seg selv fungerer ikke. Begynn akkurat der du er nå, sier hun.

Sliter du med motivasjonen?

-Spør deg selv hva du har lyst til å være i stand til å gjøre når du blir eldre. For å klare seg selv godt i høy alder krever det at du begynner å trene styrke, smidighet og kondisjon i 50-års alderen – om du ikke har gjort det før, sier Melin.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Thor Haavik

Farmen deltager skjønte at noe foregikk: «Jeg var veldig sint»!

Kong Haralds sterke ord om barnebarnet, Maud Angelica Behn : – Det hadde ikke jeg greid