Eksperter: Denne populære helsedrikken kan skade leveren din!

2207

Har du hørt om aloe vera-drikk? Dette er en ny «trendy» helsedrikk som visstnok skal gi deg massive helsegevinster. Men er det virkelig slik?

Programmet Matkontrollen på TV2 får opplyst fra Norgesgruppen at omsetningen på denne drikken har økt fra 8 millioner kroner i fjor til rundt 18 millioner kroner i år. Her er det med andre ord noen som gjør store penger på at du tror du blir sunnere.

Der er bare et problem.

Flere eksperter forteller nå at det faktisk kan være større negative enn positive effekter ved å drikke dette. TV2 refererer til Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket:

– Produsentene bruker mange underlige medisinske påstander – som jeg som lege ikke klarer å forstå engang. Leveren trenger ikke å bli renset. Leveren er et av de beste organene i kroppen, og renser seg utmerket selv.

Fakta her er stikk i strid med hva produsenten hevder. Eksperter mener at aloe vera-drikk faktisk kan gi leverskader.

Ernæringsbiolog Lise von Krogh forteller at drikken inneholder visse enzymer som kan være skadelige for kroppen.

Ett annet moment å tenke på er at denne drikken har et svært høyt sukkerinnhold. En «sunn» helsedrikk er med andre ord fullstappet av kalorier og kan gi deg leverskader. Kanskje greit å dele informasjonen videre med venner og familie? 

SISTE NYTT

Advertisements