Forsiden Forskning Eksperter: Skallede menn er mer intelligente, kunnskapsrike og sexy!

Eksperter: Skallede menn er mer intelligente, kunnskapsrike og sexy!

Vi blir alle eldre. Rynker kommer til syne, huden blir slappere og hårstrå blir gråfarget. For menn innebærer det å bli eldre ofte også å bli hårløs.

Mange menn synes det er tungt å ikke lenger ha en kraftig hårmanke å style. Men det skal de ikke ta så tungt. En ny studie viser nemlig at skallede menn blir sett på som mer intelligente, suksessfulle og sexy, i følge Yahoo.

Attraktive og sexy

Albert E. Mannes, University of Pennsylvania, har gjennomført en studie som går ut på hvordan hårløse menn blir oppfattet av andre mennesker.

Studien inkluderte 59 mennesker som skulle se på forskjellige bilder av menn både med og uten hår. De fleste av menneskene synes at bildene av mennene som manglet hår var mest attraktive og sexy. De oppfattet dem også som mer suksessfulle.

LES OGSÅ
Å lukte på stinkende promp, kan beskytte deg mot en rekke dødelige sykdommer
Foto: Pixabay

I følge studien ble mennene uten hår også sett på som mer kunnskapsrike. Muligens fordi skallede menn ofte er litt eldre og har derfor mer livserfaring, noe som altså gjør dem mer attraktive. De ble også oppfattet som sterkere og mer dominant enn dem med hår.

LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

En viktig detalj i studiet er at mennene må være HELT skallet for å bli oppfattet på dette viset, siden studiet også fant ut at menn som bare har tynt hår faktisk ble oppfattet som svakere og mindre attraktiv.

Konklusjon: Tviholder du på dine siste hårstrå? Barber dem vekk og vær stolt over ditt nye jeg! Del gjerne videre artikkelen så andre kan få glede av disse funnene!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet