in

Ektemannen bygger en spesialsykkel til sin Alzheimer-syke kone

Da australske Bills kjære kone fikk Alzheimers, bestemte han seg for å bygge en spesialsykkel slik at de kunne fortsette sine sykkelturer sammen.

Bill Forward har tatt vare på sin kone, Glad, helt siden hun ble syk. Hun bor fortsatt hjemme sammen med Bill, og han pusser tennene hennes, kler henne, lager mat og sørger for at hun har alt hun trenger.

«Jeg ser på det som et stort privilegium å få ta vare på dette menneske som jeg har elsket hele livet, og som jeg fortsatt elsker», sier Bill i en video på YouTube.


Paret feirer sin 50-års bryllupsdag i år. De har vært kjærester siden de var 16 og 17 år gamle. Bill forteller at Glad brukte å se på han da han syklet i gata med vennene sine.

Luktet så godt

Da Bill og Glad begynte å date, syklet Bill til hennes hjem og plukket henne opp med sykkelen sin. Bill forteller at han husker spesielt hvor godt håret hennes luktet. Hun brukte en spesiell sjampo som han aldri kommer til å glemme.

Å sykle har alltid vært en ting Bill og Glad har gjort sammen. Hver dag, tok de en sykkeltur langs stranden sammen. Men i 2004 merket Bill at noe holdt på å endre seg hos hans elskede kone, og hun ble snart diagnostisert med Alzheimers.

Lagde sykkel for kona

Etter hvert kunne ikke Glad sykle selv lenger. Da bestemte Bill seg for å få laget en spesialdesignet sykkel for seg og Glad. Sykkelen kaller han «The bike chair». Sykkelen har et sete foran, der Glad kan sitte og nyte utsikten over havet mens Bill sykler.

Bill forteller at de får mye oppmerksomhet når de er ute og sykler, og mange lurer på hvor de kan få tak i en tilsvarende sykkel.

«Hun er min prinsesse og jeg er hennes William. Jeg ville ikke hatt det på noen annen måte», sier Bill.

Her kan du se videoen med Bill og Glad:

LES OGSÅ: Bestefaren med Alzheimer og fireåringen har utviklet et helt spesielt vennskap

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han beskyldte den eldre damen for å ødelegge miljøet. Svaret hennes kan være en tankevekker

Annabel

Den lille jenta var fanget i timevis i et hult tre – Forteller utrolige detaljer om livet etter døden