mandag, august 10, 2020

Ektemannen fikk feil diagnose – døde to dager senere av flåttbitt

Mest lest nå

Fra den dagen vi blir født, er det kun én ting som er helt sikkert. Vi skal alle dø en dag. Like fullt gjør det vondt når den dagen kommer, og vi kanskje mister noen vi elsker svært høyt! Og spesielt vondt er det når noen vi elsker dør av årsaker som tilsynelatende kunne ha vært unngått!

En som dette skjedde for var Chrissy Naticchia, som måtte begrave sin ektemann gjennom 25 år, og årsaken var hjerteskjærende. Han gikk bort på grunn av komplikasjoner etter et insektbitt!


Crissy ønsker nå å dele sin historie, slik at andre også får vite om den farlige smitten som tok livet av ektemannen.

Foto: Facebook / Crissy Brownstein Naticchia

Crissy forteller den hjerteskjærende historien på nettet, og hun innleder historien med å beskrive den følelsen av tomhet hun og resten av familien har hatt den siste tiden.

– Min sønn, som går første året på gymnasiet, har ingen far som kommer og lærer ham hvordan man kjører bil, om blomster og bier eller hjelper ham gjennom universitetet. Det kommer ikke til å være noen far som er der når sønnen vår når alle disse milepælene i livet,” skriver Crissy og fortsetter:

– Familien var alt for min ektemann. Han gjorde alt for oss, uansett. Dessverre tok vi det for gitt – noe som de fleste gjør. Men nå, hvor han ikke er her lenger, føler vi oss hjelpeløse, redde og ensomme.

Foto: Facebook / Crissy Brownstein Naticchia

Men det som gjør det ekstra ille er at Crissys mann gjennom lang tid hadde kjempet hardt for å komme i bedre form før han gikk bort. Crissy forteller at Jeff arbeidet hardt for å bli sunnere, og han ville gå ned i vekt. I løpet av det lange ekteskapet hadde han knapt vært syk mer enn et par dager, men plutselig en dag ble han svært syk og fikk feber etter et insektbitt. Det viste seg å ha vært en flått.

Crissy oppdaget ganske hurtig at noe var i veien med ektemannen. Han svettet utrolig mye, og tøyet var stort sett gjennomvått.

Foto: Healthline

Flåttsykdommen babesiose

Etter noen timer fikk hun mannen med seg til legevakta, hvor han ble feilaktig diagnostisert med en nyreinfeksjon som trengte omgående behandling med antibiotika. Denne feilen skulle komme til å koste Jeff livet.

Sykdommen gikk ikke tilbake, heller tvert i mot, og i løpet av et halvt døgn gikk han fra å være en sunn, glad og lattermild mann til en som trengte respirator for å puste. Det gikk to dager før legene kom frem til en korrekt diagnose, men da var det allerede for sent.

Jeff var rammet av den sjeldne flåttsykdommen babesiose. En sykdom som også finnes her i skandinavia. Vanligvis rammer den husdyr, men kan i enkelte tilfeller også smitte til mennesker. Den seneste tiden er det rapportert om et tilfelle i Sverige, men i USA finnes den langt hyppigere.

Det faktum at Jeff er en av de få som blir født uten milt, bidro også til at han ble mye sykere hurtigere enn hva andre ville ha blitt.

Foto: GoFoundMe

Ønsker å spre informasjon 

Men uansett årsak og underliggende forhold, så er dette en meningsløs tragedie som kunne vært unngått, og Crissy har viet sitt liv til å sørge for at ektemannens død ikke skal ha vært helt forgjeves.

– Jeg mistet mine barns far fordi han ble bitt av en flått, og den infeksjonen som oppsto er ikke almen kjent. Hvis legene kunne diagnostisere ham to eller fire dager tidligere, ville han kanskje ha overlevet? Det finner vi aldri ut av. Hvis vi hadde vært bedre utdannet eller hatt mer informasjon, så hadde det kanskje gjort en forskjell, sir Crissy.

Derfor ønsker Crissy nå å spre så mye informasjon om sykdommen til så mange som mulig, slik at det kanskje kan unngås at flere blir syke og dør av den.

Å informere er svært viktig i en slik situasjon. Hvem vet hva som kunne skjedd dersom Jeff hadde fått en korrekt diagnose allerede første gangen?

Du kan hjelp Crissy ved å dele denne historien, for hvem vet, kanskje er det nettopp din deling som redder et liv, slik at ingen andre kommer til å oppleve den samme sorgen som Crissy og hennes familie!

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter