Hjem Historier fra livet Ektemannen forsvant seks uker etter bryllupet. 70 år senere får hun vite den overraskende sannheten

Ektemannen forsvant seks uker etter bryllupet. 70 år senere får hun vite den overraskende sannheten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det var kjærlighet ved første blikk da Peggy og Billie møtte hverandre i 1944. Det var ingen tvil om at de skulle dele resten av livet med hverandre, så de giftet seg samme år. Men lykken ble dessverre kortvarig. 

Billie fra Texas i USA, var jagerflypilot, og bare seks uker etter bryllupet, ble han sendt til Europa for å kjempe mot nazistene i 2. verdenskrig. Det skriver LittleThings.

Peggy og Billie prøvde å holde kontakten via brev, men det tok ikke lang tid før det ble helt stille fra ektemannen. Peggy tok kontakt med det amerikanske militæret, men de visste ingen ting. Da krigen var slutt, var det heller ingen informasjon å få. Peggy lette og undersøkte, men til ingen nytte.

Foto: YouTube

En stor overraskelse

Peggy måtte leve livet sitt videre i USA, og avfinne seg med at enten var Billie død, eller så hadde han forlatt henne. Hun giftet seg aldri igjen.

LES OGSÅ: De fant en hemmelig luke på loftet. Bak luken skjulte det seg spor fra andre verdenskrig

Men så, 70 år senere, begynte noen i familien å undersøke hva som egentlig skjedde med Billie under krigen. De kontaktet igjen det amerikanske militæret, og denne gangen fikk de svar.

Det stemte at Billie døde under krigen, men omstendighetene rundt hans død, var en stor overraskelse for familien.

Foto: YouTube

Blir hyllet som en helt

Det viste seg nemlig at Billies fly ble skutt ned over Normandie. Flyet styrtet mot den franske byen Les Ventes. Billie klarte i siste sekund å rette opp flyet slik at det ikke styrtet ned i et boligkvarter i byen. Han døde selv, men reddet samtidig flere hundre menneskeliv.

Billie blir hyllet som er helt i den franske byen. Han har fått en grav og de har oppkalt en gate etter han. Hvert år, i 70 år, har innbyggerne samlet seg på graven hans for å hedre krigshelten.

Peggy dro til byen, og fikk endelig besøke sin kjære ektemanns grav. Og nå drar hun ned hvert år, for å hedre Billie sammen med borgerne i byen.

Foto: YouTube

Her kan du se en video med den rørende historien: 

LES OGSÅ: Bruden hvisker en hemmelighet til brudgommen. Men hun visste ikke at han hadde på seg mikrofon

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com