Hjem Familie Ekteparet ble tvunget til å flytte på aldershjem – men sønnen hadde andre planer

Ekteparet ble tvunget til å flytte på aldershjem – men sønnen hadde andre planer

Del
X

Det kommer en tid for de fleste der man må forlate hjemmet sitt og flytte inn i et aldershjem. Dette er for mange en vanskelig prosess. 

Når du må flytte på aldershjem kan det være et tegn på at du ikke klarer å ta vare på deg selv lenger, og dermed trenger hjelp av andre mennesker til å utføre hverdagens gjøremål. Det er ikke rart at mange opplever dette som vanskelig. Vi har så mange minner fra hjemmet vårt og det kan være både sårt og krevende å godta at vi ikke lenger klarer å håndtere dagligdagse oppgaver.

Dette er historien om ekteparet Bonnie og George. Da de var 87 år, innså de etter lang tid at de måtte ha hjelp med å takle hverdagen. George hadde fått problemer med hukommelsen, og Bonnie fikk stadig større utfordringer med å bruke beina sine. De ble til slutt motvillig enige om å flytte til et aldershjem.

Men sønnen hadde en annen plan for foreldrene

Sønnen deres, Schon, visste hvor mye det betydde for foreldrene å bo sammen i et eget hjem. Han hatet tanken på at de skulle bo sammen med andre mennesker på et aldershjem og dermed bli adskilt. Derfor begynte han og kona, Jennie, å søke etter andre løsninger som kunne la foreldrene leve sammen til sine siste dager. Dette var en stor utfordring, siden de på den andre siden visste at foreldrene var avhengig av å få den hjelpen de trenger i hverdagen.

Renoverte kjelleren til leilighet

Schon og Jennie bestemte til slutt at de ville omgjøre sin egen kjeller til en leilighet der foreldrene hans kunne bo. De ville ha en egen inngang og god plass til å nyte resten av livet sitt sammen. Familien ville dermed være rett over, og kunne hjelpe dem med hverdagslige gjøremål.

Det er vanskelig å holde tårene tilbake når du ser foreldrenes reaksjon da sønnen overrasker dem med deres nye hjem:

Vi synes dette var en utrolig fin gjerning fra sønnen til ekteparet. Vi hyller han for å ta skikkelig vare på foreldrene sine. Del gjerne artikkelen for å spre inspirasjon til å ta vare på hverandre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com