Hjem Historier fra livet Ekteparet hadde vært gift i 63 år. Døde på samme dag med korona

Ekteparet hadde vært gift i 63 år. Døde på samme dag med korona

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Engelske Bill (90) og Mary (81) Dartnall hadde et langt og godt liv sammen. Da Mary døde på sykehuset, nektet Bill å ha på seg oksygenmasken. Han ville forlate jorden sammen med sin kone.

– De var et team. Livet var ikke alltid en seng av roser, men de kom gjennom det sammen og de forlot oss sammen, sier parets datter Rosemary Dartnall til BBC.

Bill og Mary hadde vært gift i 63 år, da de begge døde på Southampton General Hospital første påskedag i år. De testet begge positivt på koronavirus.

Paret bodde sammen på sykehjemmet the Holiday Inn hotell i Southampton de siste årene. I slutten av mars, ble Mary syk og sendt til sykehuset.

Foto: privat

Ville ikke leve uten kona

Bare noen dager etter at Mary havnet på sykehuset, fikk Bill et slag. Han ble sendt til det samme sykehuset. Begge to ble testet for korona, og begge testene var positive.

Parets datter forteller at Mary døde første påskedag etter å ha ligger på sykehuset i et par uker. Da hennes ektemann, Bill, fikk vite at kona var død, tok han av seg oksygenmasken sin. Personalet prøvde å sette den på han igjen, men han nektet.

Noen timer senere, døde han også.

Foto: privat

Vanskelig ikke å få si hadet

– De kom som et par, og min far ville være sikker på at han ikke måtte være igjen uten mamma, sier datteren Rosemary.

Hun og søsteren Ann har tatt tapet av foreldrene hardt. De fikk ikke besøke dem på sykehuset, så de fikk aldri tatt farvel.

– Det er ille nok å miste foreldrene sine. Men å være separert fra dem og ikke få være sammen med dem og holde dem i hendene den siste tiden av livet deres, har vært veldig vanskelig, sier Rosemary.

Likevel forteller søstrene at de finner trøst i at foreldrene hadde hverandre helt til siste stund. Nå planlegger de begravelsen, der de skal feire foreldrenes liv sammen.

LES OGSÅ: Har vært bestevenninner i 78 år. Nå bor de sammen på sykehjemmet

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com