Forsiden Historier fra livet Ekteparet var gift i 70 år. Så døde de på samme dag....

Ekteparet var gift i 70 år. Så døde de på samme dag. Nå deler datteren foreldrenes hemmelighet for et langt og godt ekteskap

Ekteparet døde bare timer etter hverandre. Da hadde ektemannen nettopp fått oppfylt sitt siste ønske.

Isabell Whitney og Preble Staver møttes på en blind date i 1940 i Philadelphia. De ble umiddelbart forelsket, men andre verdenskrig brøt ut, og paret ble skilt fra hverandre. Preble vervet seg til marinen mens Isabell jobbet som sykepleier i Maryland. Det skriver Good inside us.

Fem måneder etter krigen var slutt, 15. februar 1946, kunne de endelig gifte seg.

Reklame

Fem barn

Isabell og Preble fikk fem barn sammen. Men den ene sønnen deres døde i en tragisk fotball-ulykke på high school. Tragedien førte paret enda tettere sammen.

«De var fantastiske mennesker», sier datteren, Laurie Staver Clinton. «Mamma lærte meg at man ikke kan forandre andre mennesker, du kan bare forandre din egen holdning til dem», sier hun.

I 2013, flyttet paret inn på sykehjem sammen. Da hadde Isabell blitt dement. På grunn av Isabells sykdom, ble paret plassert på hvert sitt rom. Dette var vanskelig for Preble. Han savnet konen sin, og besøkte henne så ofte han kunne.

Og selv om Isabell rotet og glemte mye, husket hun alltid ektemannen sin.

Ett siste ønske

Da det nærmet seg Prebles 96. bursdag, ble det tydelig at Isabell ikke hadde lenge igjen. Da hadde Preble ett siste ønske for seg og sin kone. Han ville ta en hvil sammen med henne.

LES OGSÅ
7 år gammel gutt skrev brev til pappa i himmelen - les svaret som rører tusenvis
LES OGSÅ
7 år gammel gutt skrev brev til pappa i himmelen - les svaret som rører tusenvis

De ansatte ordnet slik at ekteparet fikk ligge ved siden av hverandre noen timer en ettermiddag.

“De sa ikke ett ord til hverandre», sier datteren Laurie. «De holdt hender og bare sov sammen», sier hun.

På tide å si farvel

Noen få dager senere, var det på tide å si farvel til Isabell. Laurie og Preble satt ved Isabells seng.

«Han holdt hånden hennes, og det var så nydelig», sier Laurie. Senere den dagen, døde Isabell. Og noen timer etter Isabell, forlot også hennes ektemann denne verdenen.

Selv om Laurie og resten av barna var i dyp sorg etter å ha sagt farvel til begge sine foreldre på en og samme dag, var det en trøst at foreldrene nå var akkurat der de ønsket å være: sammen.

Hemmeligheten til et vellykket ekteskap

Laurie har etter foreldrenes død, delt deres hemmelighet til det 70 år lange, fantastiske ekteskapet de hadde:

«Mamma og pappa levde virkelig på en sånn måte at når du forplikter deg, og selv om livet blir vanskelig, eller selve livet kommer i veien, så jobber du deg gjennom det, og lever livet sammen», sier hun.

En rørende historie om et par som kan være gode forbilder for de fleste ekteskap! Trykk gjerne på deleknappen om du er enig!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT