onsdag, juni 3, 2020

Eldre dame kjøper bøker for over 3000 kroner til ukjent student på grunn av sin egen sønns skjebne

Mest lest nå

Amerikanske Christine Turel jobber i en bokhandel. For en tid tilbake kom en sjarmerende, eldre dame inn i butikken hennes.

Christine har en hyggelig prat med kunden sin, da den eldre damen får øye på en ung gutt. Han er også i bokhandelen. Det viser seg at han nettopp har begynt på universitetet. Han er der for å kjøpe skolebøker.


Den eldre damen gir skoleeleven en oppsiktsvekkende befaling…

I et innlegg på Facebook-siden «Love What Matters», forteller Christine hva som skjedde.

«Damen snur seg mot gutten. Ut av det blå sier hun at han skal legge bøkene sine på disken. Gutten blir forvirret og forklarer henne at han har tenkt å kjøpe bøkene.»

Men damen gir seg ikke. Hun forteller at hun skal betale bøkene for ham.

Gutten er nærmest i sjokk. I hendene holder han bøker for mer enn 3.000,- kroner. Han sier at han kan ikke la henne betale. Men den eldre damen viker ikke en tomme.

Til slutt gir gutten etter. Han takker damen som best han kan.

Men damen er ikke ferdig.

«Liker du Harry Potter?» spør hun.

Gutten nikker. Dermed legger hun en kopi av den aller nyeste Harry Potter-boken på toppen av de andre bøkene. Og hun finner frem en sjokolade til ham.

Studenten er rørt til tårer.

Han takker henne nok en gang og gir henne en god klem. Han og Christine spør nærmest i kor hvorfor hun gjør dette for ham.

«Det er viktig å være snill», svarer damen.

Hun fortsetter: «Du vet ikke om alle de gangene du sårer andre mennesker på små, men betydningsfulle måter. Det er ikke noe du kan gjøre med det. Men du kan velge å være snill. Så vær snill.»

Christine kan knapt tro det hun har vært vitne til. Men like etter at studenten har forlatt butikken, får hun vite den egentlige og hjerteskjærende grunnen til at damen hadde vært så gavmild.

«Sønnen min er en hjemløs narkoman», avslører den eldre damen. «Jeg vet ikke hva jeg har gjort galt. Jeg så den unge gutten. Og i ham så jeg den mannen sønnen min kunne ha vært, bare noen hadde vært snill med ham i det rette øyeblikket.»

Christine ble voldsomt berørt av den eldre damens historie. Og kanskje viktigere – Hun hadde lært seg en viktig lekse: Vær snill med noen. I dag!

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter