Eldre blir lurt av svindlere som oppgir at de kommer fra GET – Politiet advarer: IKKE slipp inn disse folkene!

639

Det er ikke måte på hvor langt noen mennesker er villig til å gå for å lure andre. Dette føyer seg inn i boken av avskyelige handlinger.

Politiet melder at de har fått meldinger om eldre som blir svindlet på sin egen dør.

Her er oppskriften til svindlerne, dette er viktig å notere seg og dele videre: 

  •  Svindlerne ringer eldre mennesker på hustelefonen for å bekrefte at de er hjemme.
  •  De oppgir at de ringer fra GET eller Canal Digital. De ber de eldre menneskene om å sjekke tv-signalet sitt.
  • Videre opplyser de at det er noe feil med tv-signalet. De forsøker så å skaffe seg en avtale, gjerne allerede samme dag, hvor de kan komme for å fikse «problemet».
  • Når de har fått en avtale, oppsøker de hjemmet til den eldre. De har med seg en bærbar betalingsterminal som de lurer den eldre til å stikke bankkortet i. Da får de tilgang til kortets PIN-kode. Svindlerne stikker så av med bankkortet til vedkommende, og tømmer kontoen.

Groruddalen.no skriver at i løpet av 14 dager i november 2016 ble over 70.000 kroner stjålet fra eldre mennesker, dette var bare i Groruddalen.

Politiet har enda ikke pågrepet noen. De vil nå advare folk mot at de ikke må slippe inn ukjente mennesker som oppgir at de kommer fra et tv-selskap.

– Det hender at folk glemmer, så derfor er det viktig å minne dem på det igjen. Ikke slipp dem inn, sier politiførstebetjent Pedersen ved Stovner politistasjon.

Del gjerne oppfordringen til politiet videre. Det er dessverre mange eldre mennesker som har og fremdeles vil la seg lure av disse svindlerne. 

SISTE NYTT

Advertisements