Hjem Forskning Pass av barnebarn kan øke levetiden din med fem år!

Pass av barnebarn kan øke levetiden din med fem år!

Ett nytt studie viser at besteforeldre som passer barnebarna sine, lever lenger enn de som ikke gjør det. Studie peker på at det å passe barnebarna øker faktisk levetiden mer enn det å være frisk og leve aktivt.

«Det er ganske slående. Til våres store overraskelse oppdaget vi at besteforeldre som passer barnebarna sine kunne leve fem år lenger enn de som ikke gjør det» Sier David Coall, forskeren bak studiet til The Sydney Morning Herald.

Studiet, som ble offentligjort i fjor, gikk ut på at man i Tyskland undersøkte 516 eldre personer. 80 av dem passet regelmessig på barnebarna.

Men det er et obs her. Studie viste også at besteforeldre som av forskjellige grunner ble tvunget til å passe barnebarna på full tid, faktisk fikk en kortere levetid.

Hvorfor er det slik at man lever lenger hvis man passer på barnebarna? En forklaring er at besteforeldrene som fokuserer på barnebarna begynner å tenke mer over hvordan de selv lever, spiser og hvor fysisk aktive de er.

 

En flott nyhet synes vi! Del gjerne denne fine nyheten med besteforeldre og blivende besteforeldre!

 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com