Når man har nådd en alder eller helsetilstand som gjør at man må bo på et eldrehjem, vil nok de fleste håpe at de kommer på et hjem hvor det tilrettelegges for aktiviteter og moro. 

Mange forbinder eldrehjem med en plass hvor det ikke skjer noe som helst. En plass hvor de eldre sitter i stolene sine og stirrer tomt ut i luften. Men hvorfor skal det være slik? Hvorfor skal man liksom slutte med det som er moro, selv om man har levd lenge?

På det svenske eldrehjemmet Nyhamnsgården i Skåne tenkte man nettopp slik som dette.

– Bare fordi man blir eldre skal man ikke slutte å ha det gøy, forteller enhetsleder Lotta Johansson til Lokaltidningen.

Åpnet egen bar 

Eldrehjemmet som arrangerer en rekke aktiviteter for beboerne sine har nå startet en helt ny aktivitet. De arrangerer nemlig barkveld noen ganger i måneden.

Lotta Johansson fant en bar som var til salgs på internett. Hun kjøpte den og satte både personal og beboere i sving med å dekorere og lage til en hyggelig bar på eldrehjemmet.

Bare fordi man blir eldre skal man ikke slutte å ha det gøy, forteller enhetsleder Lotta Johansson. Foto: privat

Lokaltidningen skriver at da baren nylig hadde åpningskveld, ble den det mest populære aktivitetstilbudet på hjemmet. Av 38 beboere deltok 34 på åpningsfesten.

Øl, vin og alkoholfritt

I baren kan man kjøpe forskjellige typer øl, vin, drinker, og alkoholfrie alternativer for de som ønsker det. Baren har så langt vært en såpass stor suksess at eldrehjemmet vil fortsette med sine månedlige barkvelder.

– Om man vil gå til baren er helt frivillig. Det er mange som liker det. Beboerne kler seg pent før de går til baren, alle har ikke mulighet til å gå på et utested så derfor tok vi baren inn på eldrehjemmet. Det er viktig at man får kjenne at man ikke bare er en eldre person uten aktiviteter, sier Lotta Johansson til Lokaltidningen.

Og planene til eldrehjemmet er klare. På sikt ønsker de å ha åpen bar hver eneste fredag.

Saken har raskt spredd seg i sosiale medier, hvor tusenvis av mennesker hyller eldrehjemmet for den gode ideen.

Synes du norske eldrehjem burde tenke i disse baner? Trykk på deleknappen og spre initiativet, man trenger ikke å slutte med moro selv om man blir gammel!