Forsiden Nyheter Eldrehjem innførte barkvelder - "Man skal ikke slutte å ha det moro...

Eldrehjem innførte barkvelder – «Man skal ikke slutte å ha det moro selv om man blir eldre»

Når man har nådd en alder eller helsetilstand som gjør at man må bo på et eldrehjem, vil nok de fleste håpe at de kommer på et hjem hvor det tilrettelegges for aktiviteter og moro. 

Mange forbinder eldrehjem med en plass hvor det ikke skjer noe som helst. En plass hvor de eldre sitter i stolene sine og stirrer tomt ut i luften. Men hvorfor skal det være slik? Hvorfor skal man liksom slutte med det som er moro, selv om man har levd lenge?

På det svenske eldrehjemmet Nyhamnsgården i Skåne tenkte man nettopp slik som dette.

– Bare fordi man blir eldre skal man ikke slutte å ha det gøy, forteller enhetsleder Lotta Johansson til Lokaltidningen.

Åpnet egen bar 

Eldrehjemmet som arrangerer en rekke aktiviteter for beboerne sine har nå startet en helt ny aktivitet. De arrangerer nemlig barkveld noen ganger i måneden.

Lotta Johansson fant en bar som var til salgs på internett. Hun kjøpte den og satte både personal og beboere i sving med å dekorere og lage til en hyggelig bar på eldrehjemmet.

Bare fordi man blir eldre skal man ikke slutte å ha det gøy, forteller enhetsleder Lotta Johansson. Foto: privat

Lokaltidningen skriver at da baren nylig hadde åpningskveld, ble den det mest populære aktivitetstilbudet på hjemmet. Av 38 beboere deltok 34 på åpningsfesten.

LES OGSÅ
Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Øl, vin og alkoholfritt

I baren kan man kjøpe forskjellige typer øl, vin, drinker, og alkoholfrie alternativer for de som ønsker det. Baren har så langt vært en såpass stor suksess at eldrehjemmet vil fortsette med sine månedlige barkvelder.

LES OGSÅ
Rekorddumping av katter før ferien

– Om man vil gå til baren er helt frivillig. Det er mange som liker det. Beboerne kler seg pent før de går til baren, alle har ikke mulighet til å gå på et utested så derfor tok vi baren inn på eldrehjemmet. Det er viktig at man får kjenne at man ikke bare er en eldre person uten aktiviteter, sier Lotta Johansson til Lokaltidningen.

Og planene til eldrehjemmet er klare. På sikt ønsker de å ha åpen bar hver eneste fredag.

Saken har raskt spredd seg i sosiale medier, hvor tusenvis av mennesker hyller eldrehjemmet for den gode ideen.

Synes du norske eldrehjem burde tenke i disse baner? Trykk på deleknappen og spre initiativet, man trenger ikke å slutte med moro selv om man blir gammel! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...