Den svenske skolen er i hardt vær etter å ha kastet ut elev som skjelte ut lærerinnen sin.

En kvinnelig lærer som jobber på en skole i den svenske kommunen Nybro samlet, etter skolens rutiner, inn alle mobiltelefonene til elevene da skoletimen skulle starte. I følge Expressen ble en av elevene så provosert av innsamlingen at han kalte den kvinnelige læreren for «hore».

En annen mannlig lærer tok da grep og kastet eleven ut av klasserommet. Nå er skolens personell anmeldt av guttens foreldre.

«Læreren tok tak i gutten og viste han bort fra klasserommet. Det er dette gutten og foreldrene har anmeldt som krenkende», sier pressetalsmann for politiet,
Robert Loeffel, til Expressen.

LES OGSÅ: Denne læreren vil ha ro i klasserommet – alle elevene må legge mobilene i et låsbart skap

Stor debatt i sosiale medier

Saken skaper nå stor diskusjon i sosiale medier hvor tusenvis av mennesker har latt seg både engasjere og provosere.

Saken skaper nå stor debatt i sosiale medier. Foto: Pixabay

Mange mener saken har blitt et symptom på hvor lite respekt elevene har for lærere når de kan svare slik, og samtidig bli støttet hjemmefra med en anmeldelse når skolens konsekvenser utspiller seg.

I følge Sveriges Radio har politiet nå startet en undersøkelse av anmeldelsen fra det som skal være en 15 år gammel gutt og hans foreldre.

LES OGSÅ
9 grunner til at besteforeldre er så viktig i et barns liv

Hva mener du om saken? Er en lærer i sin fulle rett til å bortvise en elev fra klasserommet ved slik språkbruk, eller gikk også læreren over streken?

Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!