14 år gamle Morgyn Arnold, har Downs syndrom, og går i 8.klasse på Shoreline Junior High School i Utah i USA.
14-åringen har i hele år øvd på trinn sammen med cheerlederlaget sitt på skolen. Laget ble tidligere i år fotografert sammen til årets skoleårbok, men da Arnold bladde i boka og kom til siden hun hadde gledet seg til å se, var hun tatt bort fra bildet.
På bildet var alle de 26 lagkameratene avbildet, men 14-åringen som hadde vært med på fotograferingen, var ikke å se. Dette har skapt enorm debatt på sosiale medier og blitt omtalt av blant annet The Washington Post.
På sosiale medier har kritikken haglet mot skolen, og det spekuleres i om de har ekskludert jenta fordi hun har Downs syndrom.
Delte hendelsen på Facebook
– Morgyns navn ble ikke engang nevnt som en del av teamet, hun har brukt timer på å lære seg dansene, har møtt opp på skolen og til øvinger, og heiet på skolen og vennene sine, men hun ble utelatt, skriver søsteren Jordyn Poll i et Facebook-innlegg.
Søsteren har delt et bilde fra fotograferingen hvor 14-åringen var med, og bildet som var i årboken, hvor hun var utelatt.
– Det er samme cheerleadinglag, samme jenter, samme fotografering, men på det ene bilde er alle inkludert, på det andre ikke, skriver Poll.
Skolen beklager
Skolen svarte først ikke på henvendelser fra The Washington Post sent torsdag, i følge den amerikanske avisen. Det skal være uklart hvem som hadde ansvaret for utvelgelsen av bildet som havnet i årboken.
Nå har skolen skrevet på sosiale medier at de er svært lei seg for feilen som ble gjort, og for at Arnold ble utelatt fra årboken. Skolen har også satt i gang en gransking for å finne ut hva som har skjedd.
LES OGSÅ: Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde
Fredag kom foreldrene til de andre jentene ut med en pressemelding hvor de skriver at Arnolds venninner ikke var med på å velge ut hvilket bilde som skulle brukes, og hadde det vært opp til dem skulle Arnold være med på bildet.
– Disse jentene og deres foreldre er så fine, skriver Jordyn Poll på Facebook. Vennlighet og inkludering vinner alltid, slår hun fast.