mandag, juli 6, 2020

Elevene har samlet inn over 900.000 kroner til medelev som mistet alt i brann

Mest lest nå

Lørdag mistet klassekameraten fire familiemedlemmer og alt han eide da huset familien bodde i Bergen brant. Klassevennene hans ville samle inn penger så den brannrammede kompisen fikk nye fotballsko. Men så tok det helt av.

«Han er veldig glad i å spille fotball. Nå som han har mistet alle eiendelene sine, ville det kanskje ta litt tid før han fikk nye fotballsko. Derfor ville vi samle inn noen penger, sier Albertine Lind til NRK.

Sammen med broren Nils-Henrik Lind og kompisen Felix Espeland Knudstad, har de nå samlet inn 936.750 kroner.


Foto: Privat

Mistet fire familiemedlemmer

I brannen døde tre jenter på 7, 9 og 14 år, samt deres mor. Igjen satt far og to sønner på 15 og 18 år. Familien var syriske flyktninger som kom til Norge og Bergen i 2017.

LES OGSÅ: Ramona Lind er årets tromsøværing: – Jeg håper at Charlie ser på meg fra et sted

15-åringen går i tiende klasse sammen med de tre elevene som har samlet inn penger. Elevene fikk Albertine og Nils-Henriks mor, Cecilie Lind, til å opprette en Spleis-aksjon for seg. Der kan alle som vil bidra.

Folk over hele landet har gitt

Elevene delte linken til innsamlingsaksjonen i sosiale medier. Der ble den raskt spredt og folk over hele landet har bidratt med penger.

Spleisen ble opprettet tirsdag, og bare i løpet av natt til onsdag, hadde det kommet inn 200.000 kroner. I løpet av onsdag formiddag økte beløpet til 300.000 kroner, og kort tid etterpå, stod det hele 700.000 kroner på spleisen.

«Det er veldig gøy at så mange har lyst til å bidra. Vi hadde aldri sett for oss slike summer. Helt utrolig», sier Felix.

Ser frem til han kommer tilbake

Hele klassen til den brannrammede gutten har stor medfølelse for han og det han har vært gjennom. De ser frem til at han skal komme tilbake på skolen. Likevel kommer de ikke til å oppføre seg annerledes mot han.

«Vi tenker å oppføre oss så vanlig som mulig for at skal bli lettere for han. Vi vil ikke oppføre oss annerledes», sier Nils Henrik.

130,115FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter