søndag, oktober 24, 2021

Eli Kari: «Hvem vil være 40, feit og ferdig?»

Mest lest nå

– Kvinner i overgangsalderen er liksom bare dugandes til å bake boller og tenne stearinlys, sier Eli Kari Gjengedal (50) som mener samfunnets syn på voksne kvinner trenger en skikkelig overhaling.

TV2s værsjef Eli Kari Gjengedal har passert 50 år, men synes på ingen måte at hun er «ferdig» av den grunn, og overgangsalderen snakker hun mer enn gjerne om. Men hun er lei av at samfunnet dyrker ungdommen:

– Jeg skjønner godt at mange synes det er vanskelig å snakke om overgangsalderen. Vi lever i et samfunn som dyrker ungdommen, og alderdom ses ikke på som særlig hot. Hvem vil være 40, feit og ferdig, liksom?


Eli Kari er klar på hvordan hun vil kle og te seg som voksen dame.

Det skal være full åpenhet og synlighet på alle fronter. Klærne skal være fargerike og sitte pent inntil kroppen. Sminken skal tilpasses øyne med smilerynker i sidene. Og det lange, flagrende håret skal ALDRI klippes i en praktisk, kort fasong, sier hun til vi.no.

Kjerringskrekken

Når vi ser for oss Eli Kari ser vi en sprudlende dame med langt lyst hår, og det har hun tenkt til å beholde lenge.

– Tidligere var jeg sikker på at når jeg bikket 40 kunne jeg ikke lenger ha langt, lyst hår. Voksne damer skulle liksom ikke ha sånt hår. Men hvorfor det? Håret mitt har alltid vært langt. Og det skal det fortsette å være, sier hun, og legger til:

«Når det er sagt, dollete krøller er jeg ferdig med. Da ser jeg bare desperat ut. Jeg har to store skrekker – kjerringskrekken og 60-going-on-16-skrekken. Det er en balansegang der.»

Gjengedal mener at vi må snakke mer om overgangsalderen, og i november gir hun ut bok – et humoristisk og personlig skråblikk på overgangsalderen og det å «ikke lenger være en spenstig rose i vinduskarmen, men henge litt mer med hodet», sier hun.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter