torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Elias (4) får ikke komme i barnebursdager. Grunnen? Han...

Elias (4) får ikke komme i barnebursdager. Grunnen? Han har nedsatt funksjonsevne

-

Et av de beste minnene mange har fra barndommen er å få gå i bursdagbesøk til vennene sine. Spenningen rundt gaveåpningen, den gode maten, lekene. Men mange barn blir ekskludert. 4 år gamle Elias er en av dem. 

– Hjertet mitt har gått i stykker, sier Elias mamma, Sofie, til SVT Nyheter.

Elias var nemlig den eneste fra sin avdeling i barnehagen som ikke ble bedt i bursdag. Grunnen skal være fordi han har en funksjonsnedsettelse.

SVT Nyheter har pratet med moren til Elias. Hun kan fortelle at hun lenge hadde fundert på hvorfor sønnen hennes ikke ble invitert i noen bursdager. En dag skulle hun få vite den smertefulle sannheten.

«Ingen forstår hva han sier»

Sofie hadde nemlig fått nok da hun en dag skulle hente i barnehagen og oppdaget at det igjen lå invitasjoner i alle hyllene, bortsett fra Elias sin.

Sønnen til Sofie har nedsatt språkevne. Han har problemer med å uttrykke seg verbalt, men forstår alt som skjer rundt han. Sofie innså at det ikke er lenge til Elias vil begynne å stille spørsmål rundt hvorfor ikke han får gå i besøk.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay. Gutten på bildet er ikke Elias.
Illustrasjonsfoto fra Pixabay. Gutten på bildet er ikke Elias.

Hun skrev derfor et brev til foreldrerådet hvor hun pent spurte om en redegjørelse for hvorfor sønnen ikke ble invitert, og at man burde ha en policy på hvordan man skal gjøre det rundt bursdager.

I svaret fra foreldrerådet kunne Sofie lese at de var enig i at dette hadde blitt en dum situasjon, og at Elias så klart var velkommen i alle besøk, men «det er jo så vanskelig når vi ikke forstår hva han sier.» 

– Hjertet går i stykker. Det er så smålig, for det er faktisk foreldrene og ikke barna som velger han bort. Man innser at man har så utrolig langt igjen for at disse barna skal bli akseptert. Han har en funksjonsnedsettelse, de har gitt han et funksjonshinder, sier en oppgitt mamma til SVT Nyheter.

Nå kommer Sofie med en oppfordring til alle foreldre.

«Barn som krever litt mer, tar litt mer plass og som kanskje gjør oss voksne usikker, blir på en måte en byrde uansett om vi er på restaurant, butikken eller med idrettslaget. 

Vær snill. Våg å ta de i mot, og du kommer til å få så mye tilbake.»

Slik skal det absolutt ikke være! Vi føler med lille Elias og håper han nå blir bedt i bursdager fremover. Samtidig er han ikke alene om dette. Del historien hans og morens oppfordring videre; kanskje får den andre foreldre til å tenke seg om!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...