lørdag, juni 6, 2020

Elin gikk til gynekologen – endte med amputert bein

Mest lest nå

Elin Bjerke Halvorsen (52) fikk utført en helt vanlig gynekologisk  undersøkelse. Det endte med blodforgiftning og hun måtte amputere det ene beinet. Det er 99 prosent sjanse for at hun også må amputere det andre.

Vi advarer mot sterke bilder i artikkelen. 

I slutten av august i år, fikk Elin Bjerke Halvorsen utført en helt vanlig gynekologisk undersøkelse med vevsprøve ved gynekologisk avdeling ved sykehuset i Vestfold. Etter undersøkelsen, fikk Elin veldig vondt.


«Det kjentes ut som om de hadde lagt igjen en hjulvisp oppi der, som borret seg stadig lengre inn. Det var forferdelig», sier hun til TV 2.

Dagen etter ringte hun gynekologisk avdeling, og fortalte at smertene bare ble verre og verre. Der fikk hun beskjed om at slike smerter var vanlig ved denne typen undersøkelser.

Foto: Privat

Fikk morfin og ble sendt hjem

To dager etter, var smertene så sterke at Elin knapt klarte å gå. Hun fikk også feber. Mannen hennes ba henne kontakte legevakten, men Elin ville vente til mandag, siden gynekologen hadde sagt at det var normalt.

Fem dager etter undersøkelsen, klarte ikke Elin mer. Hun dro til fastlegen. Der fikk hun morfin mot smertene, og ble sendt hjem. Dagen etter dro hun til fastlegen igjen. Da hadde hun 125 i puls og en CRP på 364. Den skal normalt ligge under 10. Hun ble sendt rett til sykehuset i ambulanse.

«Først da skjønte vi at situasjonen var svært alvorlig. De tok masse prøver og fortalte meg at jeg hadde fått blodforgiftning», sier Elin til TV 2.

Foto: Privat

Ble hasteoperert

Samme natt ble Elin hasteoperert. En byll i livmoren hadde vokst til størrelse med en tennisball. Da Elin våknet opp etter operasjonen, gikk hun i sjokk. Flere av organene hennes sviktet, og livet stod i fare.

LES OGSÅ: Koreaner ble syk etter å ha spist sushi. Måtte amputere hånd og underarm for å overleve

«Jeg fikk beskjed om at situasjonen hennes var livstruende. Hun hadde bursdag, og skulle fylle 52 år få dager etter. Istedenfor å planlegge bursdagen, begynte jeg å tenke på om jeg måtte organisere begravelsen hennes», sier mannen hennes, Rune Halvorsen.

Foto: Privat

Må mest sannsynlig amputere begge beina

De neste dagene stabiliserte Elins organer seg. Men armene og beinene hennes begynte å bli blå-svarte.

«Jeg turte knapt å lette på dynen for å se på de kullsvarte beina mine. Det var helt forferdelig», sier Elin.

Foto: Privat

11. oktober fikk Elin beskjed om at det høyre beinet ikke kunne reddes. Det måtte amputeres rett under kneet. Det venstre beinet hennes er fortsatt helt svart. Legene har sagt at det er 1 prosent sjanse for at hun får beholde det.

«Jeg vet at en prosent er en latterlig lav sjanse. Men jeg er nødt til å leve i håpet. Mister jeg det beinet også, kommer det til å tippe over for meg. Jeg tør ikke tenke på hvordan livet kommer til å bli, om jeg mister begge beina», sier Elin.

LES OGSÅ: Margarita ble operert i feil fot – «de unnskyldte seg med at det var fredag»

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter