torsdag, juli 29, 2021

Ella Ekorn fra Isfjorden tar nettet med storm – se de herlige bildene

Mest lest nå

Eilin Bjørhovde har nok brukt mer penger på nøtter enn de fleste. Hun er nemlig matmor for et lite ekorn.

I Isfjorden i Rauma bor et umake par: Matmor Eilin Bjørhovde og ekornet Ella. Eilin bor ifølge NRK rett ved en granskog, så fuglebrettet hennes har i en årrekke vært populært utfartssted for ekorn. Og da Eilin mistet katten sin var det ett av ekornene som ble mer enn normalt nysgjerring.

Eilin begynte å kaste nøtter til det eventyrlystne ekornet. Det må ha vært populært, for etter hvert begynte ekornet å sprette helt bort til vinduskarmen når det hørte Eilin åpnet vinduet.


Saken ble først omtalt i Romsdals Budstikke.

– I sommer har hun kommet til meg når jeg har vært ute, sier Eilin til NRK.

I tillegg til å ta tiden til hjelp mener Eilin det er viktig å være rolig for å få til et slikt forhold til et ekorn.

– Jeg lar ekornet komme til meg. Jeg oppsøker det ikke. Jeg har tatt det trinn for trinn slik at hun har følt seg trygg hele tiden. Det er hun som har begynt å kravle på meg, sier Eilin.

Og nettopp dette er ifølge veterinær Eirik Svendsen ved Kjæledeggen Dyreklinikk i Ålesund svært viktig.

– Man skal alltid ha i bakhodet at menneskelig kontakt kan medføre et stress som vi ofte ikke er klar over. Her høres det ut som det har vært på dyrets premisser, og det ville nok trukket seg unna hvis det hadde vært redd, sier han til NRK.

Ekornet har fått navnet Ella, og har dessuten også egen Instagram-konto.

– Noen tror ikke på at det er ekte bilder. De syns det er helt fantastisk at jeg har fått et så tamt ekorn. Det er ei stor gave å komme så tett innpå et dyr, og at noe så lite og søtt stoler så mye på meg at det kan sitte på fanget og få kos, sier Eilin.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter