lørdag, januar 23, 2021

Ellis (6) våknet med smerter i hodet og havnet i koma. Da gjorde legene en uvanlig oppdagelse

Mest lest nå

Seks år gamle Ellis Artist fra West Yorkshire i England, våknet en natt med smerter i hodet. Han ropte på foreldrene, som umiddelbart skjønte at noe var alvorlig galt. Ellis klagde også over smerter i nakken, og han begynte plutselig å spy.

Foreldrene hans, Paul Artist og Sarah Girdwood, kjørte gutten til legevakten i hui og hast. Først trodde legene det var snakk om hjernehinnebetennelse. Men antibiotika virket ikke. Det skriver The Sun.

Ellis ble bare dårligere og dårligere. Til slutt klarte han nesten ikke å snakke. Han falt i dyp søvn, og det var nesten helt umulig å vekke han. Ellis fikk også noen kraftige kramper i den lille kroppen.


Foto: Sarah Girdwood/Facebook

En sjelden tilstand

Etter flere undersøkelser, fant legene ut at Ellis var rammet av ADEM. Det er en tilstand der hjernen og ryggmargen blir betent. ADEM angriper også immunforsvaret, og kan vokse ut fra en liten betennelse i kroppen. Man vet ikke helt sikkert hva som er årsaken til sykdommen.

Sykdommen er svært sjelden, og kan ramme alle mennesker i alle aldere. Derfor var det vanskelig for legene å sette en diagnose på Ellis.

Foto: Sarah Girdwood/Facebook

Måtte legges i koma

En uke senere, måtte legene legge Ellis i medisinsk koma, og han måtte få pustehjelp. Infeksjonen spredte seg til ryggraden hans, og den begynte også å hovne opp. Etter en stund i kunstig koma, klarte Ellis så smått å puste selv. Hanvåknet fra koma, men måtte ha tilsyn 24 timer i døgnet.

Hans foreldre, hans tre brødre og resten av familien byttet på å sitte ved hans side. Det er uklart hvordan det kommer til å gå med Ellis. Legene regner med at han må bli på sykehuset i mange måneder fremover.

Vi krysser fingrene for lille Ellis og ønsker han god bedring.

LES OGSÅ: Denne bestemorens uvanlige julegave til barnebarna ble en kjempesuksess

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter