Forsiden Familie Ellis (6) våknet med smerter i hodet og havnet i koma. Da...

Ellis (6) våknet med smerter i hodet og havnet i koma. Da gjorde legene en uvanlig oppdagelse

Seks år gamle Ellis Artist fra West Yorkshire i England, våknet en natt med smerter i hodet. Han ropte på foreldrene, som umiddelbart skjønte at noe var alvorlig galt. Ellis klagde også over smerter i nakken, og han begynte plutselig å spy.

Foreldrene hans, Paul Artist og Sarah Girdwood, kjørte gutten til legevakten i hui og hast. Først trodde legene det var snakk om hjernehinnebetennelse. Men antibiotika virket ikke. Det skriver The Sun.

Ellis ble bare dårligere og dårligere. Til slutt klarte han nesten ikke å snakke. Han falt i dyp søvn, og det var nesten helt umulig å vekke han. Ellis fikk også noen kraftige kramper i den lille kroppen.

Foto: Sarah Girdwood/Facebook

En sjelden tilstand

Etter flere undersøkelser, fant legene ut at Ellis var rammet av ADEM. Det er en tilstand der hjernen og ryggmargen blir betent. ADEM angriper også immunforsvaret, og kan vokse ut fra en liten betennelse i kroppen. Man vet ikke helt sikkert hva som er årsaken til sykdommen.

LES OGSÅ
Ingen hadde besøkt babyen på sykehuset på fem måneder. Da visste sykepleieren hva hun måtte gjøre
LES OGSÅ
Faren finner et håndskrevet brev i hanskerommet på datterens bil. Det knuser hjertet hans

Sykdommen er svært sjelden, og kan ramme alle mennesker i alle aldere. Derfor var det vanskelig for legene å sette en diagnose på Ellis.

Foto: Sarah Girdwood/Facebook

Måtte legges i koma

En uke senere, måtte legene legge Ellis i medisinsk koma, og han måtte få pustehjelp. Infeksjonen spredte seg til ryggraden hans, og den begynte også å hovne opp. Etter en stund i kunstig koma, klarte Ellis så smått å puste selv. Hanvåknet fra koma, men måtte ha tilsyn 24 timer i døgnet.

Hans foreldre, hans tre brødre og resten av familien byttet på å sitte ved hans side. Det er uklart hvordan det kommer til å gå med Ellis. Legene regner med at han må bli på sykehuset i mange måneder fremover.

Vi krysser fingrene for lille Ellis og ønsker han god bedring.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet