Hjem Nyheter Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste person – Denne mannen tar over tronen

Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste person – Denne mannen tar over tronen

Del
X

Elon Musk, gründeren bak Tesla og SpaceX, er ikke lenger verdens rikeste person. Etter en periode på toppen har han nå måttet se seg slått og flyttet ned til en andreplass på listen over verdens rikeste.

I tillegg til å miste tittelen som verdens rikeste, har det vært en tøff start på året for Musks virksomheter. Tesla, bilfirmaet som var Musks opprinnelige idé, har også vært en kilde til utfordringer for ham. En dommer i Delaware besluttet sist måned at Musk sin lønn på 55 milliarder dollar fra Tesla – den største i selskapets historie – var «urimelig» og urettferdig mot aksjonærene.

Domstolens beslutning om å kreve at Musk returnerer pengene, sammen med et fall i verdien på Tesla-aksjer, har bidratt til å minske Musks formue betraktelig. Den 52 år gamle forretningsmannen er nå «kun» den nest rikeste personen i verden.

Jeff Bezos Tar Over Tronen

Med en formue på omtrent 198 milliarder dollar, et markant fall fra hans finansielle toppunkt i 2022 på 304,2 milliarder dollar, har Musk nå måttet vike plassen for Jeff Bezos. Amazon-grunnleggeren har gjeninntatt posisjonen som den rikeste personen i verden, med en imponerende formue på 200 milliarder dollar. Bezos har ikke sittet på toppen av Bloomberg Billionaires Index siden 2021, og har nå overgått andre teknologimoguler som Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Bernard Arnault, Steve Ballmer, og Warren Buffett.

Elon Musk
Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste. Faksimile: YouTube

Bezos, som trakk seg tilbake som Amazons administrerende direktør for å bli styreleder, har nylig solgt Amazon-aksjer for 25 millioner dollar. Dette er første gang han selger aksjer siden han endret sin rolle i selskapet. Amazon har en markedverdi på rundt 1,75 trillioner dollar, etter en aksjeøkning på over 50 prosent det siste året.

Topp 10 – Verdens rikeste

Ifølge Bloomberg er dette de 10 rikeste personene i verden nå:

  1. Jeff Bezos ($200 milliarder USD – ca. 1,368 billioner kroner)
  2. Elon Musk ($198 milliarder USD)
  3. Bernard Arnault ($197 milliarder USD)
  4. Mark Zuckerberg ($179 milliarder USD)
  5. Bill Gates ($150 milliarder USD)
  6. Steve Ballmer ($143 milliarder USD)
  7. Warren Buffett ($133 milliarder USD)
  8. Larry Ellison ($129 milliarder USD)
  9. Larry Page ($122 milliarder USD)
  10. Sergey Brin ($116 milliarder USD)

Kilde: LadBible

None found

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com