søndag, juni 13, 2021

Elon Musk avslører diagnosen

Mest lest nå

Under en gjesteopptreden i Saturday Night Live avslørte Tesla-gründeren at han har diagnosen Asperger syndrom.

– Jeg skaper faktisk historie i kveld – som den første personen med Asperger som er vert for SNL. Eller i det minste den første til å innrømme det. Så det blir ikke mye øyekontakt med øvrig rollebesetning i kveld, sa Musk ifølge Daily Mail i monologen han holdt i det populære underholdningsshowet Saturday Night Live.


Asperger syndrom er en autismespekterforstyrrelse. Skandinavias største helsenettsted NHI.no opplyser at forstyrrelser i sosialt samspill og kommunikasjonsmønster samt begrensede og/eller stereotype interesser, aktiviteter og atferdsmønster er typiske trekk for diagnosen.

Personer med Asperger syndrom har vanligvis gode læringsevner, gjerne normal eller over gjennomsnittlig god intelligens og ingen uttalt språkforsinkelse. Internasjonalt er ekspertene noe uenige i om diagnosen Asperger syndrom skal opprettholdes. 

I underholdningsprogrammet tullet Musk om sin eksentriske natur og ofte bisarre Twitter-innlegg.

– Jeg vet at jeg noen ganger sier eller legger ut rare ting, men det er slik hjernen min fungerer, sa Musk som er administrerende direktør i Tesla og SpaceX.

Tweetene til Musk har flere ganger ført til storm – og det var også disse som gjorde av SNL høstet skarp kritikk rundt valg av vert før programmet.

Det er spesielt Musks tilnærming til pandemien som gjør han til et kontroversielt valg. I mars i fjor erklærte han ifølge Dagbladet pandemi-panikken for «dum».

Dagbladet skriver videre at han senere samme måned støttet en Twitter-bruker som ønsket at restriksjonene skulle ta slutt ved å skrive: «Basert på nåværende trender er det sannsynligvis nærmest ingen nye tilfeller i USA mot slutten av april».

– Mitt problem med det – som Trump før ham – er at det humaniserer problematiske mennesker, uttalte kometiveteran Daniel Kellison fra SNL til Washington Post, og la til at det er unødvendig.

Trump ledet showet i 2015. Det resulterte i skyhøye seertall, men også betydelig kritikk.

Andre igjen var mindre opptatt av at Musk er en omstridt person, men var mer kritisk til om han i det hele tatt kunne være morsom.

– Jeg forstår ikke hvorfor dette er fyren alle friker ut av. Han er vel veldig rik forretningsmann som lager nerdeting. Jeg vet ikke. Han er veldig snill. Jeg gleder meg, sa SNL-profil Pete Davidsen i et radioprogram.

Her kan du se deler av underholdningsprogrammet:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter