in ,

Elon Musk skaper hodebry for Putin – Russland truer med å skyte ned satellittene til gründeren

Milliarderen og gründeren av Tesla og SpaceX, Elon Musk, var umiddelbart ute med sin støtte til Ukraina da Russland invaderte landet i februar.

Tesla. og SpaceX-gründeren Elon Musk har gjort livet surt for kommunikasjonsstaben til Russlands president Vladimir Putin.

Alt så ut til å gå etter president Vladimir Putins planer inntil Musk, som er en av de mest innflytelsesrike innovatørene i verden, med nesten 106 millioner følgere på Twitter. Han var raskt ute med å fordømme Russlands invasjon av Ukraina og offisielt gi sin støtte til Kiev og ukrainerne.

Forretningsmannen gikk lenger enn til støttende ord. Han bestemte seg også for å sende Starlink-antenner til Ukraina slik at befolkningen og lokale myndigheter kunne fortsette å kommunisere med omverdenen for å fortelle om dagliglivet i Ukraina og dokumentere sine versjoner av hva som skjer i landet.

Starlink er en satellittforbindelse til Elon Musks romselskap SpaceX. Ukrainere har fått tilgang til denne satellitten som sikrer dem internett.

Tjenesten gjør bidrar til at landet kan holde kontakten med omverdenen via satellittene. Og det er ifølge økonomi-nettstedet TheStreet spesielt i områder som er bombet av Russland og avsidesliggende områder at disse antennene brukes hyppigst.

Ved å sende Starlink inn i det beleirede Ukraina, har teknologimogulen sabotert Moskvas planer om å avskjære landet fra omverdenen ved å ødelegge infrastrukturen som sikrer telefon- og internettforbindelse med verden utenfor.

– Data viser at Starlink brukes aktivt av rundt 150 000 personer per dag. Dette er avgjørende støtte for Ukrainas infrastruktur og gjenoppretting av de krigsherjede territoriene, uttalte Ukrainas visestatsminister og digitalminister Mykhailo Fedorov ifølge The Street 2. mai.

Fedorov forklarer at Starlink nå er en slags livline for mange av hans landsmenn:

– Ukraina vil forbli tilkoblet uansett hva, la han til.

Den tidligere sjefen for Russlands romfartsorganisasjon, Dmitrij Rogozin, skal ifølge en av Musks twittermeldinger ha truet den profilerte elbil-milliardæren på livet.

Nettstedet Digi.no skriver at Russland er så rasende på nytten Starlink gjør for ukrainerne at de skal ha truet med å skyte ned satellittene til SpaceX.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hvit kvinne føder tre mørkhudede barn. Begrunnelsen er utrolig rørende

Syv kvinner som har spilt dronning Elizabeth II