Hjem Fremhevet Elon Musk svarer på Ukrainas bønn om hjelp – Aktiverer internett i hele Ukraina via satellitter

Elon Musk svarer på Ukrainas bønn om hjelp – Aktiverer internett i hele Ukraina via satellitter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Du har kanskje hørt om Elon Musks selskap SpaceX som blant annet jobber med å sende raketter ut i verdensrommet i håp om at det en dag skal kunne være mulig å reise til mars. Men Tesla-gründeren og hans selskap jobber også med å gi verden superraskt bredbånd via selskapets såkalte Starlink-satellitter.

Konseptet er allerede godt utbygget med tusenvis av Starlinks i verdensrommet, og nå skal Ukraina få nyte godt av satellittene.

Mykhailo Fedorov er visestatsminister i Ukraina og minister for digital transformasjon, på lørdag tagget han Elon Musk i en Tweet hvor han ba om tilgang til Starlink for ukrainere.

– Mens dere prøver å kolonisere mars – prøver Russland å okkupere Ukraina. Mens rakettene dine lander i verdensrommet – angriper russiske raketter ukrainske sivile, skrev han og kom videre med en bønn:

– Vi ber deg om å tilby Ukraina med Starlink-stasjoner.

Og det skulle ikke ta mer enn ti timer før svaret fra Musk kom.

– Starlink er nå aktivert i Ukraina. Flere terminaler er på vei, svarte Musk.

Kan være til hjelp i krigen

Avisen Politico skriver at satellittene kan hjelpe Ukraina i forsvaret mot Russland, for eksempel dersom internettinfrastrukturen i landet skulle bli ødelagt av de russiske angrepene.

Og mandag kveld kom Mykhailo Fedorov med følgende Tweet:

– Starlink er her. Takk Elon Musk.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com