Forsiden Kjendisnytt Else Kåss Furuseth hedres med Åpenhetsprisen 2018

Else Kåss Furuseth hedres med Åpenhetsprisen 2018

-

Else Kåss Furuseth har gitt et unikt bidrag til temaet selvmord i 2018. 

Av den grunn blir hun hyllet med årets åpenhetspris.

Mental helse deler hvert år ut den prestisjetunge prisen til en person som har gjort en ekstraordinær innsats for å øke kunnskap om psykiske sykdommer.

I sin egen beskrivelse av prisen skriver mental helse:

«Prisen er en anerkjennelse til en person, organisasjon eller gruppe utenfor Mental Helse som har gjort en ekstra innsats for å øke kunnskapen om psykiske sykdommer.»

Og i år går den altså til Else Kåss Furuseth. Det skriver Nettavisen.

Egen forestilling om selvmord 

Foruten å ha holdt foredrag, laget tv-program og spredd informasjon gjennom sosiale medier har Else Kåss Furuseth også hatt stor suksess med forestillingen «kondolerer» som gikk mellom 2011-2016. Her har hun brukt seg selv og livet sitt og fortalt om hvordan det er å miste nære og kjære på grunn av selvmord. Else har mistet både sin mor og bror som følge av selvmord.

I etterkant av «kondolerer» satt hun opp en ny forestilling under navnet «Gratulerer». Temaet i den forestillingen var å være god nok.

En stemme til de etterlatte

«Else Kåss Furuseth gir en stemme til de etterlatte. Det gjør hun med positivitet og humør. Til tross for et tungt og alvorlig tema representerer forestillingen hennes håp og en hyllest til livet. Hun ønsker å gjøre hverdagen lettere for de etterlatte, men også for dem som har forsøkt å ta sitt eget liv», skriver Nettavisen er en del av begrunnelsen for hvorfor Else får den gjeve prisen.

Åpnet hjemmet sitt 

Forrige måned var det verdensdagen for forebygging av selvmord. Else Kåss Furuseth valgte å åpne hjemmet sitt og invitere alle som ville hjem til henne for å snakke om temaet. Det ble sågar lagt merke til av statminister Erna Solberg.

LES OGSÅ
Marna Haugen Burøe har fått kreft igjen - "Det er en syk følelse"

I etterkant av markeringen la Else ut et bilde av alle som hadde møtt opp på Instagram, og beskrev dagen med inspirerende ord.

LES OGSÅ
Christine Koht innlagt igjen - "Jeg har veldig mye smerter"

«Jeg tror, er ikke noen ekspert, men med hånden på hjertet, at om det hadde vært mer av dette, masse folk sammen på små flater, så hadde det vært færre som hadde følt seg ensomme. Nå skjønner jeg at det er vanskelig å ha hjemme-alene-fest på anabole steroider hver dag, men jeg tror helhjerta på at fellesskap får mennesker til å føle seg bedre. Sånn er det hvertfall for meg. Takk til alle som kom, som pratet, klemte, stekte vafler, spilte, sang, delte og bare var der! Og en ekstra takk til alle deltakerne i dokumentarserien om selvmord, som lærer oss at vi må tåle å høre mer om de de vanskelige tingene i livet. Sammen er vi mindre alene. 

Hvis du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp. Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon på 116 123.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Else Kåss Furuseth (@kaassolini) on

Noe så fortjent! Takk for det strålende arbeidet du gjør rundt et vanskelig tema, Else! Denne prisen fortjente du virkelig! Trykk på deleknappen dersom du også ønsker å hylle Else for bidraget hun gir! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .