in

Else Kåss Furuseth i sorg – Håper dere lar dere inspirere av henne

Else Kåss Furuseth og bestemoren
Else Kåss Furuseth og bestemoren. Foto: Privat / Instagram

Else og Ramona Kåss Furuseth mistet bestemoren sin på 17. mai.

Else Kåss Furuseth (41) er for tiden aktuell som programleder for talkshowet «Kåss til kvelds». Hun har også suksess med podkasten «The Kåss Furuseths» som hun lager sammen med lillesøster Cecilie Ramona Kåss Furuseth (38).

Nå er søstrene i sorg etter tapet av sin kjære bestemor.


I et innlegg som er delt på Instagram av begge to skriver de:

«Kjære alle venner. Vår kjære b-mor (og ambassadør for programmet Kåss Furuseths) sovnet fredelig inn til lyden av «Ja, vi elsker» og «Hipp hurra!» på 17. mai, og gikk dermed ut av et langt og godt liv med flagget til topps. Håper dere lar dere inspirere av henne til å ringe en venn, ta vare på hverandre, og ikke minst: Ta vare på nesene deres. For å bruke B-mors egne ord: STÅ PÅ, det lysner!»

Velger åpenhet om vanskelige tema

Else Kåss Furuseth tror det er viktig å kunne snakke om alvor, på en humoristisk måte. Hun har lenge vært en viktig stemme i samfunnsdebatten om mental helse.

Da Else Kåss Furuseth satte opp showet «Kondolerer» fortalte hun om tapet av både mor og bror til selvmord. Moren døde i 1992, mens broren gikk bort i 2009.

Og i fjor deltok hun i programmet «Helt Harald» hvor hun fortalte mer om hvorfor hun velger å være så åpen rundt vanskelige ting.

I «Helt Harald» sa hun vi må kunne snakke om alvor, men på en humoristisk måte.

Hun fortalte at hun hadde et behov for å kunne gjøre nettopp det, og at det var en deilig følelse da hun fant ut av det.

– Jeg ville ikke leve et liv hvor du sketsjer på dagen og gråter på kvelden, men heller finne en måte hvor man kan kombinere alt, forklarte hun til Harald Rønneberg.

Det at hun valgte å være åpen og utfordre grensene den gangen tror hun har hatt mye å si for livet hennes.

– Jeg mener at det ikke alltid må være sånn at du må fortelle alt, det kan være veldig deilig å slippe det. Men det var litt rart å snakke mye om dette hjemme med pappa og søsteren min, men ikke ellers. For det var jo dette jeg brydde meg mest om, så det var for å slippe å leve et sånt dobbeltliv, sa hun i programmet.

Else Kåss Furuseth har satt mental helse på dagsorden en rekke ganger gjennom karrieren.  I 2018 ble hun tildelt åpenhetsprisen for sitt engasjement for alle de pårørende etter selvmord. Foruten forestillingen «kondolerer» som gikk mellom 2011-2016 har hun også holdt foredrag, laget tv-program og spredd informasjon gjennom sosiale medier.

Vi kondolerer så mye med tapet av bestemoren.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Petter Nyquist

Profilen fra «Petter Uteligger» er død – Les Petters rørende minneord

41-åring får ikke lenger lommepenger, saksøker mor og far