Hjem Nyheter Elvis Presleys private jetfly solgt : Så mye gikk det for

Elvis Presleys private jetfly solgt : Så mye gikk det for

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Privatflyet som en gang tilhørte Elvis Presley har stått etterlatt og rustet i ørkenen i New Mexico i 40 år. I fjor ble det solgt på auksjon for 2,65 millioner kroner.

Den ikoniske jetflyet ble solgt på Mecum Kissimmee Collector Car-auksjonen i Florida på det som ville vært Elvis Presleys 88-årsdag. Det melder den britiske avisa the Sun.

Priscilla Presley dukket også opp på arrangementet. Hun snakket med tilhørerne og fortalte om Elvis’ store lidenskap for å samle fly og biler.

Det nå temmelig slitne flyet er en Lockhead 1329 JetStar fra 1962. Kongen av Rock’n’Roll benyttet det til å frakte sine berømte band, Col. Tom Parker og Memphis Mafia, over hele landet til forskjellige konserter og opptredener.

Sjekk sofaen!

Skjermbilde: Youtube

Åpningsbudet lå rett under en million kroner, med etter hvert som budrunden kom i gang klatret prisen sakte men sikkert oppover. Til slutt ble vinnerbudet 2,65 millioner kroner.

Flyets nye eier la inn vinnerbudet via telefon, og er i det minste foreløpig ikke navngitt.

Ifølge auksjonssiden ble Elvis Presleys falleferdige privatfly opprinnelig kjøpt av rockestjernen i desember 1976. Den gang betalte han 8,5 millioner kroner for flyet.

Flyet som nylig ble auksjonert bort er ikke det eneste privatflyet Elvis hadde. Han hadde også et spesialtilpasset Convair 880 som het «Lisa Marie», samt et annet fly som i likhet med det som nå er auksjonert bort også var av typen JetStar.

Litt slitte seter..

Skjermbilde: Youtube

Den røde og hvite flykroppen bærer tydelig preg av å ha stått i solsteiken i ørkenen i New Mexico i nesten førti år.

Men selv om cockpiten og eksteriøret har blitt slitt ned gjennom årene, vitner interiøret som gir et innblikk i sangerens privatfly, om en luksuriøs standard.

Passasjerområdet har en myk sofa og ni røde fløyelsseter som kan svinges og lenes tilbake.

Det er dessuten rød løper på gulvene. Veggene er kledd med røde tepper og trepaneler. Og selvsagt, med en royal gullfinish.

Ifølge auksjonssiden hadde flyet også rikelig med underholdninstilbud for passasjernene. Her er det tv, videospiller og stereoanlegg for kassetter. Det er også kassettspillere med hodetelefoner til hvert av passasjersetene.

TV måtte man ha..

Skjermbilde: Youtube

På toalettet er det et servantskap og en håndvask i gull. Flyet har også et kjøkkenområde, en drikkedispenser og en liten ovn.

Både motorene og en rekke av komponentene i cockpit er fjernet, og det fulgte ikke med noen motorer eller reservedeler i salget.

Kjøperen fikk også med en kopi av et sikkerhets-dokument som er signert av Elvis Presley, samt dokumentasjon på salget.

Selgeren var Jim Gagliardi. Han kjøpte selv flyet for rundt 440 000 kroner på en auksjon i 2017.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com