Hjem Nostalgi Tilbakeblikk: Emil i Lønneberget er også full

Tilbakeblikk: Emil i Lønneberget er også full

Del
X

Et av mine beste tv-minner fra oppveksten er historiene om Emil i Lønneberget. I dag dukket jeg ned i arkivet og fant en av favorittscenene mine fra Emil.

Scenen utspiller seg i filmen «Emil og grisungen» fra 1973.

En dag lager moren til Emil kirsebærvin. Emil og Ida er på tur i åkeren. Da de kommer hjem, ber Alma Emil om å kaste de gamle kirsebærene, men Emil kaster ikke de kirsebærene.

Mens han er på vei for å kaste bærene, ser han grisungen, og han tror at grisungen er sulten. Derfor mater han grisungen og alle hønene. De blir fulle. Emil forstår ikke hva det vil si å være full, og tror at dyrene har dødd. Litt etterpå smaker han selv på kirsebærene, og blir full han også.

Tjenestepiken Lina oppdager at Emil er full. Hun går tilbake til resten av familien og forteller at Emil, grisungen og alle hønene er fulle. Krøsa Maja, den gamle dama, hører at Emil er full, og hun går rundt i hele Lønneberget og sladrer om at Emil er full.

Så kommer tre alvorlige menn fra avholdsforeningen og sier at Emil må avlegge avholdsløftet. Neste dag går Emils mor og Emil i møte hos avholdsforeningen for å love at Emil ikke skal drikke igjen.

Gjenopplev scenen hvor Lina forteller resten av familien at Emil er full i klippet nedenfor:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com