søndag, oktober 24, 2021

Emil Iversen legger seg flat etter kritikken av Maren Lundby: – Hun er et forbilde

Mest lest nå

I går kom nyheten om at Maren Lundby ikke skal delta i OL. Hun begrunner det med at hun ikke vil være med på vektpresset og slanke seg de kiloene som er kravet for å delta. Nå mottar hun unison støtte.

– Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sier Lundby i et nytt intervju med NRK.

Gjennom intervjuet må hun flere ganger tørke tårer, og forklarer videre at valget er riktig for å ta vare på seg selv.


– Det er veldig tungt. Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv, for ikke å ta noen snarveier. Jeg vet at jeg alltid har vært veldig flink til å gjøre ting ordentlig, og det har jeg tenkt til å fortsette med.

Videre er skihopperen opptatt av at unge ikke må få vektfokuset som er i idretten fra tidlig alder.

– Hvis du skal bli god i noe, så kan ikke temaet vekt være der for tidlig. Da ødelegger du alt. Det er mitt budskap. Ja, det er et krav helt i toppen, men for yngre skal det ikke være et tema. Det er viktig å skille mellom det som er toppidrett, og det som er alt annet, sier hun.

Unnskyldning fra Emil Iversen

Lundby har imponert både TV-seere og dommerne under årets «Skal vi danse.» Men det er ikke alle i idrettsmiljøet som er like imponert over deltakelsen.

Langrennsleiren har uttalt seg kritisk til deltakelsen og Emil Iversen har omtalt det hele som uprofesjonelt.

– Hun er veldig politiker og skal ha litt mer premiepenger, og det er veldig bra. Men å kombinere det med å være realitydeltaker hele høsten er for meg veldig uprofesjonelt. Det hadde jeg aldri fått godkjent av min trener, har skiløperen uttalt til NRK.

Men nå snur Iversen i kritikken. I et nytt intervju med NRK beklager han uttalelsene.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg om før jeg pratet. Det går ikke alltid like bra. Men klart, nå stiller situasjonen seg annerledes, og jeg beklager for det jeg sa, sier Iversen til NRK.

Emil Iversen visste naturlig nok ikke bakgrunnen for at Lundby ble med i «Skal vi danse» og at hun ikke kom til å delta i OL. Nå omtaler han henne som et forbilde.

– Jeg synes det er imponerende av Maren å gå ut med sine problemer på den måten, det står det virkelig respekt av. Hun er et kjempebra forbilde og jeg heier på henne videre i «Skal vi danse», sier han.

Maren Lundby har fått en massiv støtte etter at hun «tok kampen» mot vektpresset i hoppsporten.

Et ekte forbilde synes vi! Trykk gjerne på deleknappen om du er enig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter